Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

American Gods gaat van start op 30 april

  •  
24-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1922517187
Zender Starz maakte de premièredatum van American Gods bekend. De langverwachte fantasy-serie debuteert op 30 april.
American Gods draait om de dreigende oorlog tussen de ‘oude Goden’ en de ‘nieuwe Goden’, waarbij de nieuwe Goden onze hedendaagse obsessies met geld, technologie, media, drugs en beroemdheden vertegenwoordigen. Shadow Moon (Ricky Whittle uit The 100 ) is een ex-gevangene die na de dood van zijn vrouw de weg is kwijtgeraakt. Hij wordt als bodyguard ingehuurd door Mr. Wednesday (Ian McShane uit Deadwood ), één van de oude Goden die zich op aarde voordoet als mens. De serie heeft bijrollen voor onder andere Crispin Glover, Cloris Leachman, Peter Stormare en Gillian Anderson. American Gods is gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman , als scenarist bekend van films als Coraline en Stardust. Bryan Fuller, die onlangs zijn post als de showrunner van het door hemzelf bedachte Star Trek Discovery verliet, bewerkte het boek voor televisie. De eerste aflevering werd geschoten door David Slade, die al eerder een aantal afleveringen van Hannibal regisseerde voor Fuller.
Het eerste seizoen van American Gods bestaat uit acht afleveringen. Op 11 maart krijg de eerste aflevering al een voorvertoning op het SXSW-festival in Texas. Overigens werkt Amazon aan een adaptatie van Gaimans boek Good Omens.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!