Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

America to Me komt naar de NPO

  •  
16-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
America to Me
De tiendelige docu van Steve James (Hoop Dreams) volgt twaalf leerlingen op een middelbare school in Amerika.
De docu-serie America to Me was vorig jaar in Amerika te zien op zender Starz en komt dit jaar in Nederland naar de NPO. Twaalf leerlingen op Oak Park and River Forest High School werden een schooljaar lang gevolgd met de camera. Allemaal hebben ze andere levens, achtergronden en ambities. De reeks werd gemaakt door Steve James, bekend van Hoop Dreams uit 1994, dat nog altijd wordt gezien als één van de beste documentaires aller tijden. James regisseerde America to Me niet alleen; hij wilde de levens van de leerlingen laten zien vanuit diverse perspectieven en stelde daarom tevens regisseurs met verschillende achtergronden aan om te helpen: de Afrikaans-Amerikaanse Kevin Shaw, de Aziatische Bing Liu en de vrouwelijke filmmaker Rebecca Parrish moesten zorgen voor een meer gebalanceerde weergave.
America to Me is vanaf 12 april te zien op NPO Start Plus. Later dit jaar komt de serie eveneens naar televisie: de docu-reeks is vanaf 14 juni wekelijks te volgen op NPO 2.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!