Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Amazon stopt met Mozart in the Jungle

  •  
10-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mozart in the Jungle S3
De komische dramaserie van Amazon krijgt geen encore en is na vier seizoenen ten einde gekomen.
Mozart in the Jungle was samen met Transparent één van de meest prestigieuze series van Amazon. Transparent won in 2015 de Golden Globe voor Beste Komedie of Musical en een jaar later viel Mozart in the Jungle in dezelfde categorie in de prijzen. Ook Gael García Bernal mocht in 2016 een Golden Globe in ontvangst nemen voor zijn acteerwerk in de serie. De Mexicaan gaf gestalte aan dirigent Rodrigo, een personage dat losjes was gebaseerd op de beroemde dirigent Gustavo Dudamel. Mozart in the Jungle speelt zich af achter de schermen bij het New York Philharmonic orkest. Bijrollen zijn er voor Lola Kirke, Malcolm McDowell en Saffron Burrows. De serie werd geproduceerd door Roman Coppola (Moonrise Kingdom) en Jason Schwartzman (Bored to Death).
Mozart in the Jungle is gebaseerd op het gelijknamige memoires van Blair Tindall, die zelf als muzikant actief was voor verschillende bekende orkesten in New York.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!