Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Amazon Prime lijkt naar Nederland te komen

  •  
30-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
 
RTL-directeur Bert Habets vertelt vanavond in College Tour – waar dan Netflix-CEO Reed Hastings te gast is - dat Amazon steeds meer Nederlandse uitzendrechten van films en tv-series aankoopt. Die rechten gaan volgend jaar in, dus hij vermoedt dat Prime nog dit jaar hier wordt uitgerold. Daarnaast liet SBS aan de website Nu.nl weten dat Amazon momenteel bij ons de uitzendrechten voor Amerikaanse series als Conviction en Into the Badlands in het bezit heeft. Amazon zelf wil nog niet reageren op de geruchten over een eventuele lancering van Prime in Nederland. De streamingdienst is momenteel binnen Europa beschikbaar in onder meer Duitsland en Oostenrijk. Abonnementen kosten daar 49 euro per jaar, wat neerkomt op nog geen 5 euro per maand. Voor dat bedrag krijgen abonnees niet alleen toegang tot videodienst Prime, maar ook tot bijvoorbeeld e-books en digitale muziek.
De lancering van Amazon Prime zou betekenen dat we in Nederland ook kunnen gaan kijken naar series die door Amazon zelf gemaakt zijn. Een aantal van hun geanticipeerde projecten zijn Crisis in Six Scenes van Woody Allen, The Grand Tour van voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson en Jack Ryan met John Krasinski. Daarnaast gaf Amazon onlangs groen licht aan 3 nieuwe komedies , waaronder het al door ons gerecenseerde Jean-Claude van Johnson.
Lees ook ons uitgebreide artikel over Amazon Prime.
College Tour, vrijdag 30 september, NPO2, 21:10 uur
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!