Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Alta Mar S03E01: niet innovatief, wél spannend

  •  
07-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Alta Mar S03
Er staat genoeg op het spel in het derde onstuimige seizoen aan boord van de Bárbara de Braganza.
En toen waren ze na een onstuimige reis van twee weken ineens in Rio de Janeiro. Waarmee het tweede seizoen ten einde kwam. Dan rijst natuurlijk de vraag: waar zal het derde seizoen zich afspelen? Alta Mar draait immers om intriges aan boord van het luxueuze cruiseschip waarop de zusjes Eva (Ivana Baquero) en Carolina (Alejandra Onieva) meereizen. De twee willen hun geluk beproeven aan de andere kant van de wereld. Maar zonder schip geen mysterie en zonder mysterie geen Alta Mar. Dús – quelle surprise – vertrekt de Bárbara de Braganza in het derde seizoen (een vierde seizoen is ook al in de maak) van Argentinië naar Mexico.
Eva en Carolina hebben al tickets. Het hoe en waarom blijft eerst nog onduidelijk. Behalve dat Carolina door een geheimzinnige en natuurlijk knappe man wordt benaderd om hem te helpen een Britse geheim agent te arresteren die naar verluidt een dodelijk virus bij zich draagt – dit verhaalelement klinkt wel érg actueel. Maar Carolina wil graag in Mexico haar boek promoten – een reis die volledig is gefabriceerd door de mystery guest en zijn organisatie, zodat ze hem kan helpen. Het klinkt volstrekt kolderiek, maar in een flashforward aan het begin van de openingsaflevering wordt ons al een blik gegund op de toekomstige misère, als het virus heftig om zich heen grijpt.
Alta Mar S03
Er staat dientengevolge iets op het spel. En er zijn mannen in smokings, mensen die onder schot worden gehouden, en diepe geheimen. Genoeg aanleiding voor opnieuw een film noir op televisie. Een telenovela met knullige special effects, maar met een geweldige cast die dankzij de showrunners opnieuw het wiel moet uitvinden. Alta Mar kan ook alleen bestaan bij de gratie van herhaling: dát is de succesformule. Het is geen innovatieve televisie, maar zonder twijfel spannend.
Alta Mar S03, vanaf 7 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!