Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Als de dijken breken komt naar Netflix

  •  
11-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
802 keer bekeken
  •  
Als de dijken breken
De serie probeert te laten zien wat er hier in Nederland zou gebeuren tijdens een grote watersnoodramp.
Als de dijken breken werd eerder al aangekondigd voor januari, maar inmiddels heeft Netflix de nieuwe release, onder voorbehoud, vastgelegd op 1 maart. De Nederlands-Vlaamse coproductie tracht te verbeelden hoe de gemiddelde Nederlander zich tijdens een nationale ramp zou gedragen. In de dramaserie zijn grote delen van de Randstad en Vlaanderen onder water komen te staan. We zien hoe verschillende mensen met dit rampscenario omgaan: Gijs Scholten van Aschat probeert als Minister-President het volk gerust te stellen, Loek Peters en Susan Visser spelen een ongelukkig getrouwd stel dat door de ramp weer dichter tot elkaar komt, en Aart Staartjes is te zien als een oude violist die een jong meisje onderdak biedt. De serie was in 2016 al eens te zien bij de NPO.
Als de dijken breken komt op 1 maart naar Netflix. De miniserie is momenteel ook te zien bij Videoland. De complete reeks bestaat uit zes afleveringen. Bekijk de trailer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!