Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

All I See Is You: zien en gezien worden

  •  
10-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
201 keer bekeken
  •  
All I See Is You
Zwoele thriller over een blinde vrouw gespeeld door Blake Lively is een klassiek verhaal over jaloezie en manipulatie.
Foto credits: Open Road Films
All I See is You is een psychologische thriller die draait om zien: letterlijk én figuurlijk. Zien met je ogen, maar ook de wereld om je heen bewust ontwaren. Gina (Blake Lively in een fijne rol) is blind en voor veel van haar dagelijkse bezigheden afhankelijk van haar partner James (Jason Clarke). Aan die afhankelijkheid dreigt een einde te komen als Gina de mogelijkheid krijgt om het zicht in haar rechteroog te laten herstellen. Dan zal James zijn vrouw toch echt met de rest van de wereld moeten delen, en dat ziet hij niet zitten.
Filmmaker Marc Forster ( Quantum of Solace , 2008) speelt naarstig met deze transitie van tasten in het duister naar een lucide blik op de realiteit. In het begin toont hij Gina’s wereld als kleurloos, grauw. Maar als ze eenmaal weer kan zien, dan domineren felle tinten; dan overheerst euforie. Dan maken wazige, subjectieve perspectieven plaats voor helderheid. Al is het voor even, omdat James al snel Gina’s nieuw gevonden autonomie saboteert. Clarke’s personage is in dat opzicht een klassieke vrouwenhater die bang is dat Gina zal zien wie hij werkelijk is: een onzekere man met kwaadaardige driften.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
All I See Is You
Toen All I See Is You in 2016 verscheen was een deel van het filmjournaille kritisch, en dat is begrijpelijk: Forster heeft bijna twee uur nodig om een flinterdun verhaal dat draait om jaloezie en manipulatie te vertellen. Maar de visuele stijl die hij hanteert maskeert een boel. Sowieso is het niet onaardig dat de film zich afspeelt op prachtige plekken als Bangkok en Barcelona: plekken waar flaneren onderdeel is van het dagelijks leven. En ook Gina ontdekt al snel dat ze wil zien en gezien wil worden.
All I See Is You, vanaf 11 februari 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!