Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

All Hail: Flauw en ovenwichtig

  •  
30-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
All Hail
Argentijnse komedie over een verwaande weerman die een hagelbui over het hoofd ziet is voorspelbaar en vervelend.
Afgeven op weervrouwen en -mannen, dat is een universeel ding. Hoewel het in landen waar de zon regelmatig schijnt misschien minder voorkomt? Of is het juist zo dat in die landen men juist nog kwader wordt als die onverwachte bui niet is voorspeld door de weerdienst? In All Hail loopt de reputatie van meteoroloog Miguel Flores (Guillermo Francella uit El secreto de sus Ojos , 2019) niettemin een bijna onherstelbare deuk op wanneer hij in zijn voorspelling een desastreuze hagelbui over het hoofd ziet. Op de nacht wanneer de weergoden toeslaan ligt hij echter heerlijk in bed, met oordopjes in z’n oren en een slaapmasker op z’n hoofd.
All Hail
Oftewel, de arme Flores weet nog van niets. Als hij eenmaal wordt gewekt door zijn vrouw, dan ziet hij water bij het raam liggen. Maar de correlatie tussen water en hagel ziet hij niet. Misschien wel omdat zo’n storm in Buenos Aires, All Hail speelt zich af in Argentinië, een zeldzaamheid is? Hoe dan ook verliest Flores zijn baan als de succesvolste weerman uit de Argentijnse geschiedenis, en dus zijn goed bekeken talkshow. Maar misschien was Flores ook een tikkeltje te verwaand geworden, dankzij al die goede voorspellingen, lijkt filmmaker Marcos Carnevale in te fluisteren.
All Hail
De weergoden willen Flores vervolgens een lesje leren, zoiets. Het valt te voorspellen dat Flores later in de film wél een hagelbui voorspelt, en dat niemand hem dan gelooft, totdat het begint te hagelen en het bijna lijkt alsof de Apocalyps is begonnen. Zo’n flauwe film is All Hail , met in de kern een weerman die zo grillig kan zijn als het weer zelf. Maar is dit een komedie? Een drama? Is het absurdisme ook absurdistisch bedoeld? Dat blijft een raadsel.
All Hail, vanaf 30 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!