Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

All American S05E01: trek die pleister eraf!

  •  
11-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
All American
Vijfde seizoen van dramedy over American football-speler met grote ambities oogt bij vlagen meer als onuitstaanbare soap.
Foto credit: The CW
Het is tijd om ‘de pleister eraf te rukken’, mijmert een van de personages uit All American in de openingsaflevering van het vijfde seizoen. Want zijn Spencer (Daniel Ezra) en Olivia (Samantha Logan) nu een stel of niet? Hak die knoop nu eens door... Hoewel de bovengenoemde uitdrukking ook onbedoeld verwijst naar de stilstand in de dramareeks: er gebeurt vrij weinig en veel is een herhaling van zetten. Oftewel, het is hoog tijd om de boel op te schudden. Zodoende besluit Spencer dat Olivia hem niet verdient. Zij beleeft in zijn beleving meer plezier aan haar journalistieke werk; hij kan zich misschien beter op zijn carrière als universiteitsatleet focussen.
Maar who cares? Ook andere wendingen in het nieuwe seizoen beklijven nauwelijks. In de uitgekauwde openingsmontage – kazig nummertje, veel in slow-motion gefilmd – is al te zien dat het gips van Jordans (Michael Evans Behling) hand verwijderd wordt. Zal hij weer een zinderend duo vormen met Spencer? Welnu, dat weet hij nog niet: is hij wel weer klaar om te spelen? Uiteraard wil coach Garrett (Sean Carrigan) dolgraag dat zijn pupil weer op het veld staat. Maar Garrett blijkt het sowieso – nog zo’n weinig boeiende wending – niet al te nauw te nemen met de regels.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Verder zijn er nog talloze relatieperikelen en andere redenen voor gekibbel. All American is bij vlagen meer een onuitstaanbare soap dan een kwaliteitsdramareeks. Ja, een serie die als onderwerp een bepaalde sport heeft hoeft echt niet voortdurend om die sport te draaien. De makers hadden beter een voorbeeld kunnen nemen aan bijvoorbeeld een Friday Night Lights : een serie waarin drama soms op vakkundige wijze op het veld werd uitgevochten. Nu lijkt All American te ontsporen; te verworden tot frustrerende televisie.
All American S05, vanaf 11 oktober 2022 op HBO Max
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!