Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Alison Brie krijgt rol in nieuwe Netflix-komedie

  •  
31-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Alison
Jenji Kohan – de bedenker van Orange Is the New Black – produceert een nieuwe komedie voor Netflix. De hoofdrol gaat naar Community -actrice Alison Brie, momenteel al bij de streamingdienst te horen in BoJack Horseman.
De serie – bedacht door Liz Flahive en Carly Mensch – zal G.L.O.W. gaan heten en werd geïnspireerd de gelijknamige competitie voor vrouwelijke worstelaars. De competitie – de afkorting staat voor Gorgeous Ladies Of Wrestling – was in de jaren tachtig het antwoord op de zeer goed bekeken tv-programma’s waarin mannelijke worstelaars elkaar te lijf gingen. In G.L.O.W. zal Brie te zien zijn als de werkloze actrice Ruth. In een uiterste poging om toch weer aan de bak te komen, besluit ze zich in strakke spandex te hijsen en door middel van de wekelijkse worstelshow – waarin verder ook aandacht werd besteed aan sketches en muzieknummers - alsnog door te breken.
Brie had eerder een bijrol in de dramaserie Mad Men , maar brak pas echt door als vast castlid van het komische Community op NBC. Die serie is inmiddels ook ten einde gekomen, hoewel een speelfilmversie nog altijd niet is uitgesloten. Overigens heeft Brie’s oude Community -collega Gillian Jacobs ook een eigen komedie op Netflix; zij zal in 2017 weer te zien zijn in het tweede seizoen van Judd Apatows Love.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!