Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Against the Ropes S01E01: worsteldrama heeft weinig om het lijf

  •  
25-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Against the Ropes
De net vrijgekomen Ángela wil de relatie met haar dochter herstellen door een worstelicoon te worden, in weinig verheffende Mexicaanse dramedyreeks.
Foto credits: Brenda Islas / Netflix
Wanneer Ángela (Caraly Sánchez) de gevangenis mag verlaten, wil ze zo snel mogelijk haar dochter Rocío (Alisson Santiago) in de armen sluiten. Maar dochterlief heeft in de tussentijd een nieuwe moeder gevonden: Candy (Scarlet Gruber), de vriendin van haar vader (en Ángela's ex) Lalo (Cuauhtli Jiménez). Lalo en Candy willen graag dat Rocío permanent bij hun komt wonen, omdat haar biologische moeder in hun ogen een misdadiger is. Ángela belandde echter achter de tralies vanwege een ongelukkige samenkomst van omstandigheden. Zodra ze vrij is probeert ze dan ook haar leven weer op te pakken en haar dochter weer voor zich te winnen. Dat blijkt een flinke beproeving, omdat ze niet zomaar een baantje krijgt.
Eenvoudige opzet dus voor een dramedyreeks. Het vehikel dat de makers voor deze strijd tussen moeder en stiefmoeder hebben gekozen is het befaamde Mexicaanse showworstelen. Rocío kijkt namelijk op tegen Candy (bijnaam Dulce Caramelo, zachte karamel), die steevast uitgedost in een zuurstokroze outfit een groot kampioen is in de ring. Wekelijks verslaat ze vrouwen die haar uitdagen. Ángela is, zoals haar moeder haar toevertrouwt, een ‘natuurlijke bad guy’ en besluit anoniem, verkleed als een soort catwoman, de strijd met Candy aan te binden. Een echte catfight dus. Hoewel de vraag rijst: staat bij showworstelen van tevoren niet vast wie wint?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Against the Ropes
Dat soort oneffenheden moet je echter maar voor lief nemen, al is het omdat een deel van de belevenissen worden gefilmd vanuit het perspectief van de naïeve Rocío. Niettemin heeft Against the Ropes ( Contra Las Cuerdas ) niet erg veel om het lijf.
Against the Ropes S01, vanaf 25 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!