Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

After Life S03E01-02: de tragiek overheerst

  •  
13-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
After Life S03
De vraag rijst wanneer humor het drama over de rouwende weduwnaar gespeeld door Ricky Gervais weer iets draaglijker – en dus onderhoudender – zal maken.
Ook in het derde seizoen van After Life begint elke aflevering met een flashback – in de vorm van een homevideo - naar toen Lisa (Kerry Godliman), de echtgenote van Tony Johnson (Ricky Gervais), nog leefde. In de eerste aflevering zitten de twee in een roeiboot op een meertje, terwijl ze enthousiast flirten. In de tweede aflevering filmt Lisa Tony terwijl hij een boksbal bedwingt. De liefde spat eraf. Maar Lisa overleed aan kanker, en Tony moet verder – precies dat is nu al drie seizoenen lang de invalshoek van de dramedy. De weduwnaar wil echter niet.
Zodoende is de relatie die hij heeft met verpleegkundige Emma (Ashley Jensen) nog steeds platonisch van aard. Zij wil wel; hij zit nog met Lisa in zijn hoofd. Misschien realiseert Tony zich niet dat nieuwe liefde ook nieuwe levensvreugde met zich mee zal brengen? Dat dat ook is wat Lisa hem zou gunnen? Niettemin hoop je als kijker van harte dat er wel iets zal ontstaan tussen de zeurpiet en Emma. Omdat After Life overduidelijk toe is aan een nieuw hoofdstuk. Er moet nodig een einde gemaakt worden aan Tony’s zelfmedelijden. Of is After Life over datum?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
After Life S03
Wat vooral opvalt aan het begin van het derde seizoen is dat de tragiek overheerst, en niet wordt gecompenseerd met heerlijk foute grappen. Natuurlijk zijn er wel wat koddige verhaalwendingen – Matt (Tom Basden) wil graag dat Tony z’n huwelijk nieuw elan geeft; postbezorger Pat (Joe Wilkinson) vertelt openhartig met wie z’n vrouw, die werkt als sekswerker, allemaal het bed deelt – maar toch blijft de kans groot dat je in Tony’s misère wordt meegezogen. Het valt in die zin te hopen dat de hoofdpersoon snel uit zijn diepe dal klimt. Misantropische televisie moet ook geestig zijn, anders werkt het niet.
After Life S03, vanaf 14 januari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!