Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Adam Devine: Best Time of Our Lives: infantiele gebbetjes

  •  
18-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Adam Devine: Best Time of Our Lives
Komiek bekend van Modern Family speelt een kind in een mannenlichaam in zijn Netflix comedy special.
‘Shot out of a cannon’ is een uitdrukking die in Amerika gebruikt wordt voor hyperactieve types als Adam Devine – niet te verwarren met Adam Levine, de zanger van Maroon 5. Devine komt na een biertje backstage en een trits aan high fives met een ontzaglijke dosis aan energie en jeugdig enthousiasme het podium op. Waarop hij als een kwispelend hondje fier met z’n heupen schudt à la Elvis en stuitert over de coulissen – een van z’n grappen gaat ook over hoe je als kind jezelf maandenlang kan vermaken met een stuiterbal.
Veel van Devine’s komedie is fysiek. Wanneer hij zich herinnert dat hij als puber voortdurend een erectie had – die soms ontstond door een warme zomerbries – dan beeldt hij dit lichamelijke ongemak met verve uit. Ook de wijze waarop oude mensen soms wat minder controle hebben over hun gezichtsspieren, blijkt voor de kleine humorist een kans om zijn grimassen met het publiek te delen. Hoewel de eerste grap – windseksueel is de term – leidt tot de conclusie dat je ‘elk weekend wel ergens voor kan marcheren’. Hier toont Devine zich van zijn lelijke kant (door andere seksuele voorkeuren dan de zijne te ridiculiseren).
Adam Devine: Best Time of Our Lives
Nog steeds zijn veelal heteroseksuele komieken zo geobsedeerd door homoseksualiteit dat een aanzienlijk deel van hun show hiervan in het teken staat. Dat is bij Devine ook het geval. Alles draait om kontneuken, de anus en zijn onwetende, racistische vader. Daarmee werpt hij een schaduw op de grappen die wel verteerbaar zijn (een doventolk die hem tijdens een show moet vertalen; waarop Devine 85 keer 'pijbeurt' schreeuwt). Op een gegeven moment zegt hij: ‘Ik ben een 9-jarige die een eigen show schrijft.’ Dat is een pijnlijk juiste constatering: op 35-jarige leeftijd leidt dit tot een paar goede anekdotes en vooral veel infantiele gebbetjes. (En komieken, houd alsjeblieft op met het vissen naar complimentjes).
Adam Devine: Best Time of Our Lives, vanaf 18 juni 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!