Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Acteur Robert Vaughn (83) overleden

  •  
12-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Obit Robert Vaughn
Acteur Robert Vaughn is op 83-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. De acteur werd in de jaren 60 beroemd door zijn rol in The Man from U.N.C.L.E.
Vaughn gaf in de spionageserie gestalte aan de Amerikaanse geheim agent Napoleon Solo. Samen met zijn Russische collega gespeeld door David McCallum mocht hij vier seizoenen lang de wereld redden in de show van NBC. Solo wordt nog altijd gezien als één van de meest charismatische misdaadbestrijders uit de tv-geschiedenis. The Man from U.N.C.L.E. kreeg onlangs een speelfilm-versie, met de huidige Superman-acteur Henry Cavill in de rol van Solo. Vaughn speelde zelf ooit een schurkenrol in Superman III uit 1983. Hij was verder nog te zien in talloze andere speelfilms, zoals The Magnificent Seven , Bullit en The Towering Inferno , allemaal met Steve McQueen. Met zijn dood zijn nu alle leden van The Magnificent Seven overleden. Op tv speelde Vaughn na U.N.C.L.E. nog talloze gastrollen in series als Tatort , Columbo en The A-Team.
Op social media haalden verschillende film- en tv-makers herinneringen op aan de acteur. Edgar Wright ( Spaced ) omschreef hem als ‘destijds de coolste gast op tv’ en Stephen Fry ( QI ) noemde hem ‘één van de allerbeste Columbo-schurken’. Producent Gale Anne Hurd ( The Walking Dead ) verwees op Instagram naar haar fijne samenwerking met Vaughn aan de Roger Corman-film Battle Beyond the Stars.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!