Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Acteur Powers Boothe (68) overleden

  •  
15-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
powers boothe
Powers Boothe is dit weekend in Los Angeles overleden. De Emmy-winnende acteur is 68 jaar oud geworden.
Boothe won het beeldje in de jaren tachtig voor zijn vertolking van cultleider Jim Jones in de CBS-miniserie Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones. Meer recentelijk speelde hij vice-president, en later ook president, Noah Daniels in 24 en de vader van Connie Britton en Judith Hoag in het muzikale drama Nashville. Ook had hij in Agents of SHIELD een bijrol als Gideon Malick, een personage dat hij al eerder speelde in The Avengers. Op het witte doek speelde Boothe vooral slechteriken. Zo was hij te zien als Roark in beide Sin City-films van regisseur Robert Rodriguez, als Joshua Foss in de Jean Claude van Damme-film Sudden Death en als de gewelddadige outlaw Curly Bill Brocius in de western Tombstone.
Boothe had ook een vaste rol als saloneigenaar, en concurrent van Al Swearengen, Cy Tolliver in Deadwood op HBO. Hij zal dus helaas niet te zien zijn in de Deadwood-film.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!