Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Very English Scandal te zien bij NPO Start Plus

  •  
18-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
A Very English Scandal
De miniserie waar Hugh Grant een Emmy-nominatie voor ontving wordt in augustus beschikbaar gesteld.
A Very English Scandal vertelt het waargebeurde verhaal van politicus Jeremy Thorpe (Hught Grant). Thorpe zou in de jaren 70 van plan zijn geweest om zijn voormalige geliefde Norman Scott om het leven te brengen, omdat deze de homoseksuele relatie die ze hadden in de jaren 60 (toen dat nog altijd bij wet verboden was) openbaar dreigde te maken. Later werd hij echter door de rechtbank vrijgesproken. Scott wordt in de serie gespeeld door Ben Whishaw, die een Golden Globe won voor de rol. A Very English Scandal is gebaseerd op het boek van John Preston en de bewerking was in handen van Russell T. Davies (Doctor Who, Queer as Folk). De miniserie bestaat uit in totaal drie afleveringen, die allemaal werden geregisseerd door Stephen Fears (The Queen, Philomena).
A Very English Scandal is vanaf 5 augustus te zien op NPO Start Plus en komt later ook naar NPO 2. Hugh Grant ontving onlangs een Emmy-nominatie voor de serie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!