Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Través des Mar: bitterzoete zwoele zomer

theme-icon
Onder 25
  •    •  
23-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
392 keer bekeken
  •  
atravesdelmar_12042022_michaeloats__DSC0583

© Michael Oats/Netflix

Na een jaar zien Raquel en Ares elkaar weer in het tweede deel van de young adult filmreeks gebaseerd op de romans van Ariana Godoy.

In A través De Mi Ventana (Through My Window) kregen Raquel (Clara Galle) en Ares (Julio Peña) een toxic relatie met veel drama en seks. Ze zijn buren, maar Ares komt uit een rijke familie en Raquel niet. Ares vertrok aan het einde van de film naar Stockholm om geneeskunde te studeren en Raquel bleef in Barcelona om schrijver te worden. In A Través des Mar (Across the Sea) is het een jaar geleden dat zij elkaar in het echt zagen.

De langeafstandsrelatie van Raquel en Ares overleefde door zwoele berichtjes, videobellen en veel sexy fantasieën. ‘Beeld je in dat ik de collegezaal binnenloop’. En dan, na maanden wachten, is Ares dan echt op de campus. Hij neemt haar mee naar een zomerhuis van de familie, waar hun vrienden al snel voor de deur staan voor een feestje (en heel veel smeltende ijsjes en zwoele blikken op halfnaakte lichamen bij het zwembad).

De fysieke aantrekkingskracht tussen Raquel en Ares is onverminderd. Wel is duidelijk dat zij dingen voor elkaar achterhielden en dat zorgt voor spanning. Wanneer Ares’ studiegenoot Vera tijdens een bootreis opduikt, weet Raquel niet meer wie of wat ze moet geloven.

atravesdelmar_31052022_michaeloats__DSC6657

© Michael Oats/Netflix


In A Través des Mar lopen de vele verhaallijnen door elkaar heen, waardoor  er weinig ruimte voor diepgang is. De seksscènes zijn wederom visueel droomachtig gefilmd, maar zijn opvulling voor het gebrek aan een goed script. Aan het einde van de film wordt de groep vrienden gedwongen volwassen door een intense gebeurtenis dat hun leven voor altijd zal veranderen. A Través des Mar probeert minder oppervlakkig te zijn door thema's als mentale gezondheid en dood aan te snijden, maar biedt vooral young adult-escapisme.

A Través des Mar, vanaf 24 juni op Netflix

Thema's:

theme-icon
Onder 25
   theme-icon
Seks
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!