Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Tourist’s Guide to Love: mierzoete maar vermakelijke romcom

  •  
27-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
ATGTL_Unit_11885_R2

Een westerse vrouw wordt in Vietnam verliefd op een Vietnamees in aantrekkelijk uithangbord voor Zuid-Aziatisch land. 

Foto credits: Sasidis Sasisakulporn / Netflix

Het is 2023 en dus kan een westerse vrouw verliefd worden op een Vietnamese man zonder dat het verhaal in mineur eindigt. A Tourist’s Guide to Love is ook nog eens gefilmd in het Zuid-Aziatische land en mag zich met recht een uithangbord noemen voor steden als Ho Chi Minh City en Hanoi. Het verhaal is daarentegen flinterdun: Amanda Riley (Rachael Leigh Cook) heeft een goede baan in de reisbranche en denkt dat ze binnenkort ten huwelijk gevraagd zal worden door haar partner John (Ben Feldman). Maar haar vriend heeft een andere mededeling: hij gaat verhuizen naar een plek ver weg en zet de relatie ‘op pauze’.

Amanda is ten einde raad, totdat haar baas Mona (Missi Pyle) haar een louterende uitweg biedt: als werknemer mag ze op kosten van de zaak afreizen naar Vietnam om te onderzoeken hoe de toerismesector daar in elkaar steekt. Tijdens haar reis wordt Amanda begeleid door toergids en hottie Sinh (Scott Ly) en chauffeuse Anh (Quinn Trúc Trần ). Natúúrlijk is er direct chemie tussen Amanda en de boomlange Sinh en als de riksja waarin ze zitten begint te schudden dan kijken ze elkaar bijna opgewonden aan. Hij blijkt bovendien ook nog eens intelligent.

ATGTL_Unit_17116_R_f

Hij leert Amanda een reiziger te zijn en niet een toerist. Het verschil? Een toerist ‘ontvlucht zijn land’ en een reiziger 'ervaart het land waarin hij zich bevindt’. Deze wijsheid is ook een verwijzing naar het type toerisme dat in A Tourist’s Guide to Love wordt gepropageerd: geen massale groepsreizen, maar kleinschalige vormen van reizen. Dat is evident romantischer. En de makers hebben gewoonweg gelijk. A Tourist’s Guide to Love kijkt boven alles lekker weg, maar zal bij menig kijker vast ook snel weer uit het geheugen verdwijnen.

A Tourist’s Guide to Love, vanaf donderdag 27 april 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!