de Lagarde

A Perfect Story S01E01: weinig subtiele dramedy

  •  
28-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
686 keer bekeken
  •  
APerfectStory

© Netflix

Scenarist Marina Pérez strooit gretig met clichés over verliefdheid in gemankeerde Spaanse serie. 

‘Ik weet het niet meer.’ Margot (Anna Castillo) begint luttele momenten voordat haar bruiloft aanvangt te twijfelen over haar toekomst. Is haar verloofde wel de juiste man? Dat is een veeg teken. Uiteindelijk besluit ze tot grote ergernis van haar bemoeizuchtige moeder het hazenpad te kiezen. Tegelijkertijd toont regisseur Chloé Wallace hoe de relatie van David (Álvaro Mel) op de klippen loopt. Hij is veel te aardig; te sullig, vindt z’n vriendin. En hij moet eens een echte baan zien te krijgen in plaats van al dat gerotzooi in de marge.

Tja, als twee mensen ineens weer beschikbaar zijn op de relatiemarkt, dan ligt het voor de hand dat hun paden elkaar op een gegeven moment zullen kruisen. Daar wordt in de eerste aflevering van A Perfect Story (Un Cuento Perfecto) al flink op gezinspeeld. Scenarist Marina Pérez, die het gelijknamige boek van Elísabet Benavent bewerkte, laat weinig subtiel doorschemeren dat Margot en David voor elkaar zijn gemaakt. Hij is chaotisch; zij is een controlfreak. Hij heeft een passie voor planten; zij heeft een passie voor koken. Gretig strooit Pérez met clichés over wat de perfecte match zou kunnen zijn.

UN-CUENTO-PERFECTO_S01_E06_08112022_FELIPEHERNANDEZ_DSCF8023

© Felipe Hernández / Netflix

Zulke dramaseries hebben vaak een paradoxaal karakter: aan de ene kant willen Margot en David een partner die hen vrijlaat, die hen hun carrières laat ontplooien. Ze zoeken in die zin naar een relatiegenoot die er alleen is als zij die nodig hebben. Aan de andere kant zoeken ze wel naar vastigheid. En hopen ze natuurlijk dat de ware ergens rondloopt. Dit zijn thema’s die andere film- en televisiemakers al veel beter hebben uitgewerkt. A Perfect Story is allesbehalve perfect.

A Perfect Story S01, vanaf vrijdag 28 juli 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!