Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Hero: nieuwe film van de regisseur van A Separation

  •  
23-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
A Hero
Het drama dat eerder dit jaar in Cannes de Grand Prix won is ook de Iraanse inzending voor de Oscars.
De volgende film van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi komt in Nederland naar Amazon Prime Video. A Hero volgt Rahim (Amir Jadidi), een man die in de gevangenis zit door een schuld die hij niet heeft kunnen aflossen. Tijdens een tweedaags verlof probeert hij zijn schuldeiser (Mohsen Tanabandeh) op andere gedachten te brengen, maar vervolgens krijgt zijn leven plots een onverwachte wending. De film won eerder dit jaar de Grand Prix op het filmfestival van Cannes en is tevens de Iraanse inzending voor de Oscars. Mocht A Hero straks genomineerd worden en een Oscar winnen, dan zou dat niet de eerste keer zijn voor Farhadi: A Separation (2011) en The Salesman (2016) bezorgden hem beide al eens het beeldje in de categorie beste buitenlandse film.
A Hero verschijnt 21 januari op Amazon Prime Video.
Update: de Nederlandse vod-release van A Hero is alsnog door Amazon geschrapt. De film zal nu later in het jaar door Cinéart uitgebracht worden in de bioscoop.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!