Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Discovery of Witches S03E01: goed nieuws en slecht nieuws

  •  
07-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
A Discovery of Witches S03
Openingsaflevering van derde deel zit boordevol informatie en oogt imposant en veelbelovend – maar doen de makers er ook daadwerkelijk iets mee?
Foto credit: Sky / NBC Universal
Het derde seizoen van A Discovery of Witches begint met een afscheidsceremonie. Em (Valarie Pettiford) is overleden nadat ze door Peter Knox (Owen Teale) werd aangevallen. Maar er is ook goed nieuws: Diana (Teresa Palmer) is zwanger en haar echtgenoot Matthew (Matthew Goode) hoort twee kloppende hartjes. Een tweeling dus. De openingsaflevering staat in die zin in het teken van de cyclus van het leven. Ook wordt Knox verbannen uit de Congregatie. Hoewel Matthew en Diana (nog) geen wraak op hem mogen nemen. Dat heeft allemaal te maken met onderliggende belangen die nog niet volledig zichtbaar zijn.
En dan zijn er de missende pagina’s uit The Book of Life en de doldrieste, moordende vampier die lijdt aan blood rage : een soort hondsdolheid. Aan het einde van de aflevering is te zien dat Matthew en Diana in het heden een poging doen om een soort antigif tegen deze aandoening te laten ontwikkelen in een laboratorium. Daarvoor moet wetenschapper Chris (Ivanno Jeremiah) wel worden ingelicht, en dat is natuurlijk altijd een risico. Tegelijkertijd wil Marcus (Edward Bluemel) een scion oprichten; een soort nieuwe familietak waarmee Knox misschien kan worden bestreden – maar daar ziet Matthew geen heil in.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Kortom, het derde seizoen van A Discovery of Witches zit boordevol nieuwe informatie. De vraag is echter of al deze expositie ook zal leiden tot spannende televisie, in de rest van het seizoen. Omdat de makers in het tweede seizoen ook al lieten zien dat de voortgang van de plot niet altijd hun eerste prioriteit is. En dat levert dan bij vlagen vervelende televisie op. Dat is een gemiste kans: met zo’n cast (Palmer en Goode zijn uitstekende acteurs) zou er meer uit gehaald moeten worden. Die kans is nu ook aanwezig. De openingsaflevering van het derde seizoen van A Discovery of Witches oogt in ieder geval veelbelovend.
A Discovery of Witches S03, vanaf 7 juni 2022 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!