Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Discovery of Witches S02E01: een pas op de plaats

  •  
18-04-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
A Discovery of Witches
Heks Diana en vampier Matthew reizen terug in de tijd, naar het Londen van Shakespeare en Koningin Elizabeth I. Maar wat gingen ze daar ook alweer doen?
Foto credits: AMC
Wat als Bella Swan uit Twilight niet slechts een gewone sterveling was, maar juist een van de meest krachtige heksen ter wereld? Dat is, in een notendop, het idee achter A Discovery of Witches, gebaseerd op de boekenserie van Deborah Harkness.
Bella, pardon, Diana Bishop wordt hier gespeeld door Teresa Palmer (Warm Bodies), met Matthew Goode (Watchmen, Downton Abbey) als haar trouwe vampierstalker/biochemieprofessor Matthew Clairmont.
Toegegeven, in het eerste seizoen zat ook nog wel iets van een verhaallijn: Diana, afgestudeerd op Alchemie, krijgt een magisch boek in handen, dat de oorsprong van heksen, vampiers en daemonen zou verslaan. Dat wekt de interesse van Matthew, die hoopt dat het boekwerk – met de werktitel het Boek des Levens – hem kan helpen bij het bestrijden van een alarmerende aandoening die rondwaart onder zijn vampierbroeders. Vampiers kunnen namelijk geen nieuwe vampiers meer creëren. Dus, zo redeneert Matthew, waarom slaan ze niet de handen ineen? Dat is iets dat Peter Knox (Owen Teale, Alliser Thorne in Game of Thrones) namens de Congregatie – een orgaan dat ervoor moet zorgen dat de drie rassen puur en strikt gescheiden blijven – koste wat kost wil voorkomen.
A Discovery of Witches S02
Maar uiteindelijk draaide het eerste seizoen toch vooral om de broeierige blikken die Diana en Matthew onderling uitwisselden en het wachten op het moment dat ze – onvermijdelijk – samen in bed zouden belanden.
Van al die broeierige intensiteit is aan het begin van het tweede seizoen weinig terug te vinden. Diana heeft zichzelf en Matthew met haar heksenkrachten terug in de tijd getoverd: naar Londen in 1590 om precies te zijn, de tijd van koningin Elizabeth I en William Shakespeare. De reden: het vinden van de missende bladzijdes uit het Boek des Levens. Hun zoektocht komt maar traag op gang. Eerst moet Matthew zijn oude vrienden uit die tijd (Matthew is ongeveer 1500 jaar oud) ervan overtuigen dat ze zich echt geen zorgen hoeven te maken dat hij nu opeens een heks – voor vampiers toch aartsvijand nummer 1 – als zijn geliefde presenteert. Zijn goede vampierenvriend en dichter Kit Marlowe (Tom Hughes, prins Albert in Victoria) laat zich niet overreden: Matthew is vast door Diana behekst!
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
A Discovery of Witches S02
Ook moet Diana op zoek naar een heks die bereid is om haar haar magie wat meer te leren beheersen, willen Diana en Matthew ooit nog naar hun eigen tijd terug kunnen keren.
Na een veelbewogen eerste seizoen voelt de start van seizoen twee als een pas op de plaats. Matthew brengt de meeste tijd door in duistere steegjes en catacomben, voor klusjes waar hij Diana niets over vertelt. Het is een onnodige omweg, en helaas ook niet een heel interessante.
A Discovery of Witches S02, vanaf 21 april 2021 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!