Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Babysitter’s Guide to Monster Hunting: generiek en vermoeiend allegaartje

  •  
15-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
A Babysitter’s Guide to Monster Hunting
Kinderhorrorfilm oogt als een ongeïnspireerd samenraapsel van C-films.
Babysitter Kelly (Tamara Smart) moet op Halloweenavond op Jacob (Ian Ho) passen. Er gebeuren enge dingen op de slaapkamer van het kereltje; griezeligheden die Kelly doen denken aan nachtmerries uit haar pre-tienerjaren. Totdat Jacob ineens wordt gekidnapt door een demon genaamd De Grote Marionet (Tom Felton uit de Harry Potter-reeks speelt een soort Scandinavische black metalpiraat). Waarop Kelly begint aan een helse speurtocht, bijgestaan door collega-babysitter Liz (Oona Laurence). Want voordat Jacobs moeder terug is moet alles weer in kannen en kruiken zijn. Omdat volwassenen immers niet geloven in de monsters onder de bedden van hun kinderen.
De pa’s en ma’s van deze wereld weten niet beter, want een geheim babysittergenootschap bestaat al duizenden jaren. Sterker nog: Rosa Parks, Frida Kahlo en Cleopatra hielden machteloze jongelingen uit de grijpgrage handen van De Grote Marionet en zijn slijmerige handlangers. Vanuit een technologisch geavanceerd hoofdkwartier strijden ze tegen het kwaad, die ‘de dief van je dromen en de leverancier van nachtmerries’ wordt genoemd, alsof het een personage uit Game of Thrones betreft. En dan is er zoals gewoonlijk een magisch boek waarin alle narigheden worden voorspeld, een beetje tekenend voor het allegaartje dat A Babysitter’s Guide to Monster Hunting is.
A Babysitter’s Guide to Monster Hunting
De film van regisseur Rachel Talalay (Freddy’s Dead: The Final Nightmare) is een vermoeiende kijkervaring. Omdat alles uit het scenario van Joe Ballarini (die ook het scenario schreef voor My Little Pony: The Movie, en dat spreekt boekdelen) oogt als een ongeïnspireerd samenraapsel van C-films. Waarin de makers vooral geen enkele intentie hebben om een nieuw en uitdagend verhaal voor het voetlicht te brengen. A Babysitter’s Guide to Monster Hunting is generiek, dertien-in-een-dozijn. Gefilmd op goedkope sets die geleend lijken uit kindertelevisieseries. Met vierkante personages die je nog beter kan gebruiken tijdens een potje Tetris.
A Babysitter's Guide to Monster Hunting, vanaf 15 oktober 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!