Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

7Seeds S01E01-02: post-apocalyptisch drama met gigantische enge insecten

  •  
29-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7seeds
De Japanse animatieserie toont een vermakelijk verhaal in een post-apocalyptische setting.
Een donkere kamer. Plotseling gaat de deur open en het felle licht van een zaklamp werkt verblindend. ‘Als je wakker bent, volg me dan snel. We zinken. Geen tijd te verliezen', zegt een vreemde vrouw gebiedend. De verlegen Natsu Iwashimizu (stem van Nao Toyama) heeft geen flauw idee waar ze is of wat er gaande is.
De 12-delige animatieserie 7Seeds is gebaseerd op de gelijknamige manga-serie van Yumi Tamura, die werd gepubliceerd tussen 2001 en 2017. Het adapteren van een langlopende en geliefde manga-serie, met een grote schare fans is een hele opgave, maar een trefzekere methode om een publiek te lokken voor het eerste seizoen.
In 7Seeds wordt Natsu 's nachts wakker midden op de oceaan, met drie andere jonge mensen, zonder enig idee hoe ze daar zijn gekomen. Totdat ze een mysterieus eiland bereiken waar een raadselachtige gids uitleg geeft over de situatie. De jonge mensen waren door de overheid bevroren om de mensheid te redden. Het is een coming-of-age-verhaal met een dystopische twist.
De schuchtere Natsu wordt al snel beschermd door de aardige Arashi Aota (Jun Fukuyama), en ondertussen haalt de pestkop Semimaru Asai (Katsuyuki Konishi) bij de andere groepsleden het bloed onder de nagels vandaan. De stoere vrouw die iedereen wakker heeft gemaakt, en de leiding op zich heeft genomen, is Botan Saotome (Yoko Soumi), die meer lijkt te weten dan ze in eerste instantie laat zien.
7seeds
Naast Natsu en haar nieuwe vrienden zijn er nog meer overlevenden op het eiland. Het andere team probeert zich eveneens aan hun nieuwe omgeving aan te passen, terwijl ze de waarheid omtrent hun verloren tijd onthullen en gemuteerde dieren afweren, die zijn ontstaan door het verwoeste klimaat. In een sneltreinvaart worden veel nieuwe karakters geïntroduceerd, met veel expositie, maar het is in dienst om het verhaal snel op gang te krijgen. In de verschillende groepen zijn er moreel corrupte alfa-leiders die dringend behoefte hebben aan tegengas - waarom maken mensen altijd ruzie, zelfs tijdens een overlevingsuitdaging? Er zijn in ieder geval vele potentiële intriges om naar uit te kijken.
De samensmelting van anime en scifi-elementen werkt prima in de eerste twee afleveringen. Helaas bevat de serie visueel gezien toch vrij ongeïnspireerde, matte animatiebeelden.
7Seeds is een onderhoudende post-apocalyptische saga. Het heeft in ieder geval genoeg bronmateriaal om je te verleiden om te blijven kijken.
7Seeds S01, vanaf 28 juni 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!