de Lagarde

4400 S01E01: een gemiste kans

  •  
05-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4400
Het is geen verrassing dat de goedkoop ogende reboot van The 4400 al na een seizoen werd geannuleerd.
Foto credits: ViacomCBS
In dit tijdperk van prestige television waarin televisiemakers elkaar overtreffen met visueel overdonderende televisieseries, valt het ook meteen op als een televisieserie wat flets oogt. Dat is het geval bij 4400 : een mysterie dat eruitziet als een goedkope Amerikaanse netwerkreeks. In 4400 wordt daarnaast vooral gefilmd op sets; dat is goedkoper. En ook de computereffecten stellen teleur.
Wie The 4400 heeft gezien, de voorganger van 4400 , zal weten dat het verhaal draait om 4400 mensen die op een dag uit de hemel naar beneden vallen. Dat speelt zich af in 2021. Maar de slachtoffers komen uit een keur aan voorgaande jaren. Zo komt Shanice (Brittany Adebumola) uit 2005 en Andre Davis (T.L. Thompson) uit 1920. Oftewel, dat geeft de makers de gelegenheid om grapjes te maken over nieuwigheden als een colablikje (hoe doe je die eigenlijk open?).
The 4400
De 4400 uitverkorenen – die over bijzondere gaven blijken te beschikken – worden vervolgens gezamenlijk opgesloten, terwijl de Amerikaanse overheid de pers ervan probeert te overtuigen dat de samenscholing van de groep - die allemaal op een eiland uit de hemel vallen - een illegale demonstratie betrof. Intussen proberen overheidsmedewerkers te achterhalen wat er precies is gebeurd, terwijl Shanice in de eerste aflevering op zoek gaat naar haar man en kind – die blijken te denken dat zij in 2005 hun in de steek liet, een treurige gewaarwording.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The 4400
Het is geen verrassing dat 4400 al na een seizoen werd geannuleerd. Je mag zelfs de vraag stellen waarom deze reboot er überhaupt kwam. Daar is wel deels een antwoord op: producent CBS wilde ditmaal een versie waarin veel zwarte personages te zien zouden zijn. Dat is op zich geen slecht idee, het is alleen spijtig dat de uitwerking zo generiek oogt.
4400, vanaf 6 juni 2022 bij Ziggo Movies & Series L en XL
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!