Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

2doc: The wonderful kingdom of Papa Alaev

  •  
06-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1786816338
Een hedendaagse Shakespeareaanse vertelling over een beroemde Tadzjiekse muzikale familie die wordt geleid door de charismatische Papa Alaev.
Hij heeft de touwtjes binnen de familie stevig in handen, zowel op het podium als daarbuiten. Van elke maaltijd die er gemaakt wordt, tot welk instrument elk familielid bespeelt – de pater familias accepteert niets minder dan de totale toewijding en gehoorzaamheid van zijn familieleden. Dat is ook erg overzichtelijk voor hem; alle kinderen en kleinkinderen wonen in hetzelfde eengezinshuis, op zijn enige dochter Ada na. Zij heeft haar eigen weg gekozen, iets dat haar niet in dank wordt afgenomen door Papa Alaev. Nu hij de 80 is gepasseerd begint hij de greep op het familiebedrijf echter te verliezen. Zijn oudste zoon Ariel heeft voor de weg van de minste weerstand gekozen en onderwerpt zich zonder al te veel tegenspraak aan de grillen van zijn vader.
De kleinkinderen verzetten zich daarentegen sterker en dringen aan op een overgang van ‘monarchie’ naar ‘democratie’. Wat de documentaire zo bijzonder maakt, is dat de familiedrama’s steeds onderschikt blijven aan de muziek – die ronduit fantastisch is. Als kijker wil je direct een kaartje kopen om de familie ergens te zien op treden. The wonderful kingdom of Papa Alaev laat ons uiterst gefascineerd achter.
NPO 2, 6 december, 22:55 uur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!