Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

13 Reasons Why: Netflix wijzigt zelfmoordscène

  •  
16-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
13 Reasons
Op aanraden van medische experts is de controversiële scène twee jaar na dato alsnog aangepast.
De finale van het eerste seizoen van 13 Reasons bevatte een controversiële scène waarin te zien is hoe Hannah Baker (Katherine Langford) in de badkamer een van haar polsen doorsnijdt met een scheermesje, waarna haar moeder (Kate Walsh) haar levenloze lichaam aantreft in de badkuip. De website Variety bericht dat Netflix de scène twee jaar na dato heeft aangepast: hij begint nu met Hannah die in de spiegel staart, waarna er wordt overgeschakeld naar de reactie van haar ouders. Netflix heeft - in aanloop naar de komst van het derde seizoen - de wijziging in overleg met showrunner Brian Yorkey aangebracht op advies van verschillende medische experts. Eerder voegde Netflix al waarschuwingen toe voorafgaand aan de meest schokkende afleveringen.
Het derde seizoen van 13 Reasons Why moet later dit jaar op Netflix verschijnen. Lees ook de recensie van het tweede seizoen en beluister verder de soundtrack.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!