BNNVARA

wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Regering bereikt akkoord kinderpardon

30 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
20190103-timhofman-kinderpardon
Goed nieuws! De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU hebben dinsdag een akkoord bereikt over het kinderpardon. Na dagen overleg mogen nu meer dan 600 kinderen, plus hun gezinsleden, in Nederland blijven.
De afgelopen tijd is er veel te doen geweest rondom het kinderpardon. Zo heeft het #BOOS-team veel losgemaakt met de documentaire Terug Naar Je Eige Land en met het  burgerinitiatief  ‘#EigeLand – voor een kinderpardon dat wél werkt’. Een burgerinitiatief dat met ruim 250.000 handtekeningen is ingeleverd bij de Tweede Kamer. Grote steun dus vanuit het volk. 
Nu er een akkoord is bereikt, veranderen er wel een aantal dingen.
Zo is er besloten dat het kinderpardon, wat nog één keer toegepast wordt voor 630 kinderen, in zijn geheel verdwijnt. De discretionaire bevoegdheid die de staatssecretaris de ruimte geeft om uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog een verblijfsvergunning te verlenen, wordt nu ook bij de IND ondergebracht. En de jaarlijkse opname van erkende vluchtelingen wordt verminderd van 750 naar 500.

Inkorting asielprocedure

Er is ook afgesproken dat de asielprocedure wordt verkort. Dit moet ervoor zorgen dat asielzoekers sneller duidelijkheid krijgen over hun toekomst. Hierdoor zou er volgens de coalitie helemaal geen noodzaak meer zijn voor het kinderpardon, waardoor de regeling dus kan verdwijnen.
Al met al zijn wij natuurlijk hartstikke blij dat al deze kinderen, die in Nederland opgegroeid zijn, mogen blijven.  
‘Terug Naar je Eige Land’ niet gezien? Check het hier.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar