Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

#EIGELAND

Header #eigeland
Ja hallo en welkom op de site van Terug Naar Je Eige Land. Goed dat je er bent, want samen gaan we kinderlevens redden. In Nederland wonen 400 kinderen van vluchtelingen die in aanmerking komen voor een kinderpardon. Dat gaan ze alleen niet krijgen, want het Kinderpardon, de wet die ze moet beschermen, werkt niet. Deze 400 kinderen zijn hier geboren of wonen hier langer dan vijf jaar, maar van de overheid moeten ze terug naar hun ‘eigen land’. Dat zijn landen die ze niet kennen en vaak zelfs nooit geweest zijn. Als ze terug moeten raken ze hun hele leven kwijt, want Nederland is hun eigen land. Om ze te helpen start Tim een burgerinitiatief, zodat hij in de Tweede Kamer kan spreken om een wél werkend kinderpardon erdoorheen te krijgen. Maar dan hebben we eerst jullie hulp nodig. Bij 40.000 handtekeningen kunnen we ons burgerinitiatief aanbieden aan de politiek.
Nu denk je misschien: welke kinderen bedoelen jullie dan? Hoezo zijn die opeens Nederlands? Hoe weet je dat? Nou, kijk maar, dan stellen we er een paar aan je voor. Onder de filmpjes kan je onze documentaire bekijken en andere belangrijke info vinden!
Kijk, hier nóg meer filmpjes:

De 'Terug Naar Je Eige Land' documentaire

Kijk, dit is een documentaire waarin we alles even haarfijn uitleggen. Tim Hofman volgt twee kinderen die wachten op een kinderpardon, en drie die al zijn uitgezet naar Oekraïne. Hij neemt zelfs de negenjarige Nemr mee naar de Tweede Kamer om politici te vragen waarom hij weg moet. Serieuze zaak, maar ja, het gaat om mensenlevens. Nee, erger nog: kinderlevens. Daar maak je geen grappen over. (Ok, een paar grapjes dan. Kijk maar.)

Burgerinitiatief

Maar wat willen we dan precies? Ok, dit is ons plan: de politiek probeert nu een beter immigratiebeleid te verzinnen. Dat willen wij ook, want zelfs snel het land uitgezet worden is beter dan na vijf, zes, tien jaar je hele leven vaarwel te moeten zeggen. Maar totdat Den Haag zijn zaakjes op orde heeft, willen wij een ruimer kinderpardon. Eentje die wél werkt. Zodat de 400 kinderen die nu in de shit zitten mogen blijven. Want dat is uiteindelijk precies waarom het kinderpardon ooit bedacht is.
Belangrijke spelregels, want dit is een officieel gebeuren:
  • Je moet ouder zijn dan 18. (Ben je dat niet, fix dat je ouders, vrienden, leraren en coaches tekenen.)
  • Je moet de Nederlandse Nationaliteit hebben.
  • Doe na het ondertekenen van de petitie je handtekening bevestigen via de mail die je krijgt. Anders was het allemaal voor niets.
Thx pik.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!