Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Quiz: Ken jij je rechten tijdens een demonstratie?

07-12-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5823 keer bekeken
  •  
Tim Hofman houdt twee protestborden omhoog. Een met de tekst: 'No Farmers, No Food. #Famersprotest'. En een andere met de tekst: 'There is on Planet B'

Tim Hofman houdt twee protestborden omhoog. Een met de tekst: 'No Farmers, No Food. #Famersprotest'. En een andere met de tekst: 'There is on Planet B'

© 75 jaar Mensenrechten

Ongeacht waar je voor demonstreert, zolang het vreedzaam is, heeft íedereen het recht om te demonstreren. Maar toch staat dat recht wereldwijd, ook in Nederland, onder druk. Wat zijn jouw rechten?

Hoe kan de Nederlandse overheid het demonstratierecht beter waarborgen?

Iedereen in Nederland moet gebruik kunnen maken van het recht op demonstreren. Daarom is het belangrijk dat zowel de landelijke als de lokale overheden ervoor zorgen dat dit goed geregeld is.

Amnesty International heeft een Manifest Demonstratierecht geschreven met daarop elf punten hoe lokale overheden dit kunnen doen. Daarop staat o.a. dat er na afloop van demonstraties geëvalueerd wordt met alle betrokkenen en dat de aanmeldprocedure van een demonstratie laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen is. Lees alle 11 punten van het Manifest Demonstratierecht van Amnesty via de link.

Meer weten over demonstratierecht?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.