BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Moeders zijn de grootste fake news-brengers

20 dec 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20122017-illustratie-fakenews

Rusland wordt beschuldigd één van de grootste leveranciers van fake news te zijn. Er zouden zelfs kantoren zijn waar aan de lopende band op professionele wijze fake news wordt geproduceerd. Toch valt dit alles in het niets bij het grootste gevaar voor onze samenleving en werkelijk de grootste fake news fabrikant; de moeder.

In de trein ving ik afgelopen weekend een gesprek op van een moeder die haar kind de hemel in prees tegenover een andere vrouw. Haar zoon was de reïncarnatie van Jezus Christus, de nieuwe Ghandi, een weerspiegeling van moeder Theresa en de hele trein mocht dit horen.
Haar zoontje had namelijk bij een vriendje thuis boos gereageerd toen zijn stukje chocola kleiner was dan dat van zijn vriendje. Natuurlijk een prima reactie voor een dreumes van zes die niet te kort wil komen aan zijn dagelijkse hoeveelheid suiker en E-nummers zou je denken, maar de trotse moeder dacht hier anders over. Zij vond haar zoontje namelijk niet een egoïstische vreetzak. In geuren en kleuren en zonder schaamrood op haar gezicht vertelde ze op een volume, waarbij ik ging twijfelen dat ze niet stiekem door de intercom aan het praten was, dat ze zo trots was op het grote rechtvaardigheidsgevoel van haar zoontje.
Alleen moeders kunnen zo op je in praten dat de slechte eigenschappen van hun kind opeens super goede eigenschappen blijken te zijn. Ikzelf sla elk weekend willekeurige voorbijgangers in elkaar tijdens het uitgaan, maar mijn moeder zegt dat dit komt omdat ik een heel assertief persoon ben en is daar ook heel trots op.
Indrukwekkend hoe moeders blind van liefde al hun objectiviteit kunnen verliezen en niet meer inzien dat hun kinderen vraatzuchtige poepmachines zijn. De informatie die moeders proberen te verspreiden over hun kinderen is ongeveer even betrouwbaar als die tindermatch die ‘echt alleen een film wil komen kijken'.
Je ziet het ook vaak wanneer moeders klagen over de vriendjes van hun kinderen. De vriendjes brengen hun eigen telg altijd in de problemen en zijn de bron van al het kwaad. Ondertussen willen ze niet inzien dat het compleet andersom is hun eigen kind het brein is achter het overgrote deel van de georganiseerde misdaad dat plaats vindt op zijn basisschool.
Blijf daarom bij berichten van moeders altijd kritisch denken! Verifieer bronnen en vraag om foto’s en filmpjes om verhalen te controleren. Moeders zijn immers gevaarlijke indoctrinerende propagandamachines.
Door: IJsbrand ter Horst

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar