Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

MET DEZE TIPS OVERLEEF JE DE EXAMENUITSLAG STRESS

13 jun 2017
  •  
leestijd 3 minuten
examenuitslag
Owww shit. Zwetende klauwtjes, hartkloppingen en stressvlekken. En een moeder die vol goede moed al véél te vroeg die vlag hijst en je versleten Eastpack erbij hangt. Terwijl jij daar maar zit te zitten. Starend naar je telefoon. Jezelf helemaal op zit te vreten van de spanning.
Jep, het is zo ver. Het moment van de waarheid. Erop of eronder. Gaat het goede leven nu dan echt beginnen? Of zit je straks nóg een jaar op je middelbare schooltje weg te rotten? Vandaag krijg je de examenuitslag. En dat dit een belachelijk zenuwslopende dag is hoeven we je niet te vertellen. Maar om je plakkerige handjes íets minder plakkerig te maken… Met deze tips kom je dat zenuwslopende uurtje wel door!
1. BLIJF ADEMEN
Het is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je wakker wordt: TODAY IS THE DAY. Maar blijf rustig. Misschien wordt dit wel de mooiste dag van het jaar. Adem in, adem uit. 
 
2. LUISTER MUZIEK
Gooi die ramen open, knal die speakers aan en zet ons feestlijssie op. Want of je ’t nou gehaald hebt of niet, je hebt op dit moment waarschijnlijk de langste vakantie van je leven. Dus volop tijd om te feesten. GO GO GO!
 
3. DANS
Ja oke, het ís ook allemaal wel heel erg kut, die examenstress enzo. Maar aan de andere kant: er zijn ergere dingen in de wereld. Dus kap met zeiken. Dans dat gezeik er gewoon uit ! Of bereid je vast voor op vanavond en oefen nog even je moves . De Chris Brown, de ja-knik of de fistpump bijvoorbeeld.
Fallback image for card
4. EET
Een beetje emotie-eten is oké. Vandaag al helemaal. Dus duik die keuken in en kook de stress uit je lijf. Een hamburger bijvoorbeeld, want die zijn gewoon gezond . Mag het wel wat exotischer? Dan kan je altijd nog voor deze  spermacocktail gaan. Oh, en als je echt slim bent zorg je vast dat je morgen al een chille brakke maaltijd klaar hebt staan. Hoef je ‘m alleen nog maar op te warmen. Met je brakke bekkie.
5. LEER
Nee, geen schooldingen natuurlijk. Wij begrijpen ook wel dat je geen studieboek meer kan zien. Maar dit zenuwslopende uurtje kan je ook nuttig besteden! Bijvoorbeeld door een digitaal flirtlesje te volgen. Want wie weet wat voor parels er straks in Cherso rondlopen…
6. BEREID JE VOOR
…op een succesvolle avond. Want wat de uitslag ook mag zijn, je gaat ons niet vertellen dat je niet de kroeg induikt vanavond. En dan kan je er maar beter goed uitzien! Hoe je dat doet? Met dit stappenplan .
7. KIJK NAAR CHILLENDE DIEREN
Echt. Dit is het meest ontspannende wat je kan doen. Kijk LIVE naar chillende panda’s . Of nog beter, naar otters ! Geloof me, ze steken je aan met hun kalmte. En dat is preciés wat je nu wel even kan gebruiken.
8. DOE NIKS
Je moet, je moet?! Je moet helemaal niks! Zeker nu niet. Dus doe dan ook gewoon lekker he-le-maal niks. Heeft nog een heleboel voordelen ook!