Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Hoe jíj succes hebt in de kroeg en je vrienden niet.

6 okt 2016
  •  
leestijd 2 minuten
girl-with-too-much-makeup
Het is dus bewezen dat je er knapper uitziet, als je met lelijke mensen bent. Dus ineens gebeld door die vakantievriendin van twee jaar geleden? Met de vraag of je zin hebt dit weekend weer eens even lekker laag te gaan in de kroeg? Daar ga je. Of niet! Want met dit stappenplan ben jij straks de Doutzen. En zij de Karbonkel.

STAP 1

Goed. Die vriendin belt dus aan. Even aardig doen. Want lang niet gezien natuurlijk. Dit is ook het moment om te doen alsof er niks aan de hand is. Jij, lief als je bent, hebt al wat zelfgemaakte pizza’s in de oven geknald. Op die van haar heb je per ongeluk een beetje te veel ui gedaan. En tonijn. En knoflooksaus. Net niet zóveel dat het opvalt. Maar genoeg om de hele avond een wandelende Turkse pizza te zijn. Of een kruipende. Wacht maar tot stap 4.  

STAP 2

Oké, die adem zit nu wel goed. Of juist niet eigenlijk. Maar dat is dus top. De volgende stap is d’r kleding. Natúúrlijk mag ze iets van je lenen! Daar zijn jullie toch vriendinnen voor? Jij hebt nog wel een leuk kort shirtje voor d’r. Zo één die eigenlijk geen enkele bier drinkende student kan hebben. Maar zij wel. En hij komt gewoon zo goed uit bij haar blauwe ogen!

STAP 3

Let op. Deze is belangrijk. Want in die drukke kroeg valt die buuktruu natuurlijk niet écht op. Je gezicht wel. Dus begin met foundation. Met een flinke laag poeder er overheen. Hoe meer oranje, hoe beter. Maar je zégt natuurlijk dat je zo haar jukbenen mooi benadrukt. Heb je geleerd van die tutorial van Kylie Jenner. En die kan ’t weten. Goed. Om haar ogen nóg beter te laten uitkomen, moet er een lijntje onder. En er boven. Overal eigenlijk. Want ze mag best eens een beetje uitpakken op zo’n avond. Om ’t af te maken voorzie je haar wimpers nog even van een likje mascara. En misschien nog één. Tot al die wimpers lekker aan elkaar vastplakken. Soort van spinnenpootjes. Want dat is in.

STAP 4

Een hele dronken chick is natuurlijk lekker makkelijk. Maar ook heel onaantrekkelijk. Zorg dus dat je haar genoeg shotjes vodka geeft. Herhaal deze handeling na elke stap voor het beste resultaat.
Dus? Bodempje gelegd, klaargemaakt en gezellig bij gekletst? Dan ben je er hé-le-maal klaar voor. Samen met die naar knoflook stinkende, dronken, oranje, spinnenpoten ‘vriendin’ van je. Met crop top, die ze niet kan hebben. Succes gegarandeerd!