Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Kom je naar het Nederlands Film Festival met BNNVARA?

12-09-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
instinct
Foto: Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn
Het Nederlands Film Festival programmeert in Het Beste van BNNVARA vier nieuwe Nederlandse bioscoopfilms, waaronder Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn. Kom je ook?
BNNVARA is mediapartner van het Nederlands Film Festival en organiseert een speciale 'het beste van BNNVARA'-dag op vrijdag 4 oktober. Het wordt een dag met filmhoogtepunten, inleidingen en Q&A's met cast en crew in Kinepolis in de Jaarbeurs in Utrecht. De dag begint om 10:00 uur (met koffie, uiteraard) en eindigt om 17:15 (drankje). Chris Zegers is er ook, hij leidt de Q&A's. Aanmelden kan hier. Dit zijn de films die je kunt gaan zien:
Swipe
(2019, Niels Bourgonje)
Dat je in zes minuten een angstaanjagend idee tot in de puntjes kunt uitwerken, bewijst deze kortfilm waarin een jonge vrouw berichten en foto’s blijft krijgen van een even daarvoor door haar op een dating-app ‘weggeswipte’ man. Het is donker, de stad verlaten en ze is in haar eentje onderweg naar huis. Gedraaid in New York.
Wat is dan liefde
(2019, Aniëlle Webster)
‘Van de makers van Soof,’ deze romkom met in de hoofdrollen Elise Schaap en Maarten Heijmans als tegenpolen die elkaar, juist ja, aantrekken. Ze zijn beiden echtscheidingsadvocaten, maar hun aanpak is drastisch anders: hij gooit graag olie op het vuur en sleept zijn cliënten naar de rechtbank voor een ellenlange vechtscheiding; zij kent als kind van gescheiden ouders de andere kant en is pleitbezorger voor minder bloed en meer respect. Zij is nieuw op het kantoor en is van plan het Old Boys Network met zijn brallerige advocaten wat moraal bij te brengen. Fraaie bijrollen van onder meer Anneke Blok, Michiel Romeyn en Teun Luijkx. Deze speciale voorpremière is alleen bij het ‘Beste van BNNVARA’ te zien.
Mevrouw Faber
(2019, Hjalmar Tim Illmer en Job Tichelman) 
Geboren als Harm trouwde de stoere Friese vrachtwagenchauffeur begin jaren 80 met Siepie. Dertig jaar later vertelt hij haar dat hij vrouw wil worden. Niet alleen Siepie heeft het daar niet makkelijk mee, ook zijn collega vrachtwagenchauffeurs en zijn vrienden bij de autocross proberen er mee te dealen. Onbedoeld hilarisch is hoe Harriette er steeds opnieuw en gedecideerd op wijst dat ze niet langer Harm heet, maar nu als Harriette door het leven gaat. Het komt zo vaak terug dat het bijna een running gag is in deze lichtvoetige en hartroerende documentaire.
Instinct
(2019, Halina Reijn)
Regiedebuut van actrice Halina Reijn is ook de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Carice van Houten speelt een psychiater in een tbs-kliniek die een verwarrende, seksueel geladen relatie terecht komt met een van de gedetineerden (Marwan Kenzari) die ze onder behandeling heeft. De film werd opgenomen in de al zeer fotogenieke voormalige Bijlmerbajes. Het camerawerk is van Jasper Wolf en het scenario schreef Reijn samen met Esther Gerritsen.
Erbij zijn? Klik hier!
PS: kom ook 27 oktober naar het eerste BNNVARA Festival op de Westergas in Amsterdam! ( info )

Dit overzicht verscheen eerder in de VARAgids

Meer over:

#nff, film, varagids
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!