De Wereld Draait Door

Filmpitch 2016

  •  
07-01-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Filmpitch klein
Deze films kwamen aan bod tijdens de filmpitch 2016:
 
Black .
Een eigentijdse Romeo & Julia, gesitueerd in het straatbendeleven van Brussel.
Met: Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi, Soufiane Chilah, regisseurs: Adil El Arbi, Bilall Fallah. Release: 14 januari
Of ik gek ben?!
Verhaal: De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet in de war als hij in een tbs-kliniek belandt omdat hij zich niets herinnert van wat er gebeurd is. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin hier weer grip op zijn leven en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was in zijn vorige leven. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.
Met: Mike Weerts, regisseur: Frank Lammers. Releasedatum nog onbekend.

Renesse.

Deze komedie vertelt over vier vrienden die op strandvakantie gaan met als missie eindelijk een meisje te scoren. Het verhaal speelt zich af aan de Hollandse kust, waar jaarlijks een kwart van de Nederlandse jongeren vakantie viert.
Een groot deel van de cast van Renesse bestaat uit bekende Nederlandse YouTube-sterren, waaronder vlogger Monica Geuze (ruim 100.000 YouTube-abonnees) en Niek Roozen (162.000 volgers op Instagram). Regisseur: Willem Gerritsen. Release: 29 september.

Alberta.
Een tragikomedie over Freek, gespeeld door Boissevain. Hij is een reclameman met een geweldige echtgenoot, maar toch belandt hij in een midlifecrisis. Als hij Alberta ontmoet, raakt hij verliefd.
Met: Daniel Boissevain. Regisseur: Eddy Terstall. Release: Najaar 2016.
Brasserie Valentijn.
Verhaal: 14 februari, één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. In de keuken en in de zaal zijn de verwachtingen hooggespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Dan staat Frank, een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep.
Met: Georgina Verbaan, Egbert Jan Weeber, Roeland Fernhout. Regie: Sanne Vogel. Release: 28 januari.
 
Kappen!
De hechte vriendschap van de goede vrienden Sander en Chris verandert als ze in contact komen met de agressieve Emiel. Sander krijgt te maken met zinloos geweld, waarna hij verstrikt raakt in een web van leugens en moet vechten om de waarheid boven tafel te krijgen. Dit dreigt ten koste te gaan van zijn vriendschap met Chris en zijn prille relatie met Indra.
Met: Joes Brauers, Bente Fokkens. Regisseur: Tessa Schram. Release: 16 juni.
De Held (gebaseerd op het gelijknamige boek van Jessica Durlacher).
Verhaal: Nooit kwam Sara Silverstein (Monic Hendrickx) in aanraking met geweld – en nu ze net uit LA is teruggekeerd wil ze dat graag zo houden. Het is dan ook nogal tegen haar zin dat haar avontuurlijke zoon (Thijs Boermans) zich aanmeldt voor de US Marines. Aan haar man (Fedja van Huêt) heeft ze weinig en tijd om hem op andere gedachten te brengen is er niet. Na een middag roeien staat ze oog in oog met een verkrachter en niet veel later wordt haar dochter ’s nachts gewelddadig overvallen. Zou deze bedreiging iets te maken hebben met het verzwegen oorlogsverleden van haar plotseling gestorven vader? In De Held moeten geheimen ontrafeld worden, maar ook een gezin bij elkaar worden gehouden. Is Sara heldhaftig genoeg om tot het uiterste te gaan?
Met: Monic Hendrickx, Daan Schuurmans en Fedja van Huêt. Regisseur: Menno Meyjes (Het Diner). Release: 28 september.
 
Sneekweek.
Verhaal: zes studenten worden tijdens het zeilfestijn geteisterd door een psychopaat.
Acteurs: Holly Brood, Jord Knotter. Regisseur: Martijn Heijne. Release: 21 januari.

Rokjesdag.

In Rokjesdag maken we kennis met diverse singles die op de eerste mooie lentedag samenkomen tijdens een kookworkshop in Amsterdam.
Met: Lieke van Lexmond, Manuel Broekman. Regisseur: Johan Nijenhuis. Release: 10 maart.
 
D’Ardennen.
Verhaal: Een brutale inbraak gaat hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet z'n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z'n leven op de rails gekregen en probeert z'n broer waar mogelijk te helpen maar kijkt met lede ogen toe hoe Kenneth als een ongeleid projectiel z’n ex-vriendin Sylvie voor zich terug probeert te winnen.
Acteurs: Jeroen Perceval, Kevin Janssens, Veerle Baetens. Regisseur: Robin Pront. Release: Film Festival Rotterdam of 4 februari in de bioscopen.
 
Janis: Little Girl Blue (documentaire).
Documentaire over het leven van ’60’s icoon Janis Joplin.
Regisseur: Amy Berg. Release: 21 januari
Knielen op een bed violen.
Verfilming van het beroemde boek Jan Siebelink, waarin  de hoofdpersoon worstelt met zijn sektarische godsdienst.
Met: Barry Atsma, Noortje Herlaar. Regisseur: Ben Sombogaart. Release: 25 februari.
De Helleveeg (gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden).
‘De Helleveeg’ verhaalt over Albert Egberts en zijn tante Tiny. Tiny lijdt behalve aan smetvrees ook aan een dwangmatig scherpe tong. Eenmaal zelf volwassen geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen.
Met: Hannah Hoekstra, Benja Bruijning, Hadewych Minis. Regisseur: Andre van Duren. Release: 24 maart.
 
FISSA.
Wanneer de populaire Max zijn eindexamen in gevaar ziet komen en de nerdy Ruben zijn eindexamenfeest, slaan de twee oude vrienden de handen weer inéén. Tijdens een krankzinnige eindexamenperiode eindigend in een onwaarschijnlijk eindexamenfeest, leren de jongens zichzelf en elkaar pas echt goed kennen.
Met: Yannick van der Velden, Alex Hendriks, Bilal en rapper Lexxxus. Regisseur: Bobby Boermans. Release: 4 februari.