Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Nieuwe Thriller The Report: ‘agressieve en immorele CIA’

16 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
capi2

Waarom heeft de CIA mensen gemarteld, erover gelogen en het geprobeerd in de doofpot te stoppen? De nieuwe film The Report gaat op zoek naar antwoorden op die vragen. Check hier de gloednieuwe trailer.

x2

Van Regisseur Scott Z. Burns, die je kunt kennen van de film The Bourne Ultimatum, komt een op waarheid gebaseerd verhaal over een journalist die op zoek is naar de waarheid, maar tegen wordt gehouden.

x1

Synopsis

Senaatsmedewerker Daniel Jones wordt aangesteld als het hoofd van een onderzoekscommissie. Hij moet de agressieve ondervragingstechnieken die de Amerikaanse inlichtingendienst CIA toepast sinds de aanslagen van 11 september 2001, onder de loep nemen. Na een jarenlang onderzoek toont Jones aan dat de methodes bruut, immoreel en ineffectief zijn. Jones en zijn commissie willen het 6.700 pagina's tellende rapport wereldkundig maken, maar de CIA en het Witte Huis doen er alles aan om de waarheid verborgen te houden.

Meer over:

film

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA