De Wereld Draait Door

Filmredacteur Armando tipt IFFR!

  •  
26-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Armando crop gespiegeld
In het kader van het IFFR Filmfestival in Rotterdam geeft DWDD- filmredacteur Armando ons drie tips. Wat moet je daar absoluut gezien hebben? 
1. 'Wij'
Seks en Nederlandse films zijn al decennialang een goed huwelijk, daar kunnen we weer een nieuw hoofdstuk aan toevoegen. 'Wij' is een nieuwe Nederlandse film over jongeren die uit verveling (seks)experimenten bij elkaar uitvoeren. Super heftig en expliciet. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van het Vlaamse schrijversduo Elvis Peeters en Nicole Van Bael (2009). Rene Eller maakte de film en op Tijmen Govaerts na spelen er geen bekende acteurs in de film. 
Van deze film is helaas géén trailer beschikbaar. 
wij
2. 'Bruk Out! A Dancehall Queen Documentary' 
De Amerikaanse documentaire 'Bruk Out!' vertelt het verhaal van zes unieke dansers die zich voorbereiden op de grootste dancehall queen-wedstrijd ter wereld. De film geeft een kijkje in de rauwe, energieke wereld van het Jamaicaanse muziekgenre dancehall, door de ogen van krachtige vrouwen die uit het hart van de scene komen. Sexy, rauw, provocerend.
3. Miss​ ​Revolutionary​ ​Idol​ ​Berserker,​ ​Performance,​ ​Japan,​ ​2018
De Japanse performance-groep 'Miss Revolutionary Idol Berserker', opgericht door voormalig underground popidool Toco Nikaido, komt naar Rotterdam voor de wereldpremière van hun nieuwe show. Hun shows zijn een eerbetoon aan, én tegelijkertijd een kritiek op de obsessieve Japanse fancultuur. Deze die-hard fans kom je vooral tegen in de wereld van de J-Pop (Japanse popmuziek). Een wereld waarin fans hun liefde voor hun idolen onder meer tonen door ingewikkeld gechoreografeerde en perfect uitgevoerde dansroutines. Miss Revolutionary Idol Berserker reconstrueert deze obsessie met een chaotische, maar precies getimede performance die letterlijk alle zintuigen prikkelt. 20 Japanse performers zingen en dansen met een waanzinnige intensiteit. Armando: "Het is een bombastische ervaring die de scheidslijn tussen theater en spektakel vervaagt. Een onderdompeling in de Japanse popcultuur in 40 minuten."
Onderstaande beelden zijn van een eerder optreden. 
Meer Extra? Ga naar de  rubriekspagina
Meer film? Ga naar de rubriekspagina .
Meer tips van Armando bij het IFFR