Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Lange overstap? Deze vliegvelden maken verveling onmogelijk

07-03-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
824 keer bekeken
  •  
shutterstock_1190899408

© Z. Jacobs / Shutterstock.com

“Laten we zo lang mogelijk overstappen”, zei geen enkele persoon op onze planeet ooit. Een overstap bespaart je vaak geld, maar levert daarentegen een hoop verveling op. Ténzij je voor deze overstapmogelijkheden kiest, waar het vliegveld een bestemming op zich is.
Games, vlinders en glijsessies in Singapore
Changi Airport, het internationale vliegveld van Singapore, is een speeltuin voor volwassenen. Het is niet gek dat deze hypermoderne hub al een aantal jaar de prijs voor beste vliegveld ter wereld binnensleept. Je kan je hier vermaken bij het multimedia-centrum, oftewel het Entertainment Deck. Met een XBOX 360, een Kinect, een Playstation 3 en zelfs een bioscoop kan het nog lastig worden om je vlucht te halen. Ook kan je hier ’s werelds grootste vliegveldglijbaan trotseren, een glijbaan van vier verdiepingen hoog.
Word je niet zo warm van games? Changi Airport zou Changi Airport niet zijn, als het vliegveld niet elk type overstapper zou weten te vermaken. Zo kan je je zen-modus aanzetten in een van de groene ruimtes: de Cactus Garden, de Sunflower Garden of de Butterfly Garden. In de Butterly Garden fladderen daadwerkelijk vlinders rond.

Z. Jacobs / Shutterstock.com
shutterstock_1190899408

© Z. Jacobs / Shutterstock.com

Museum marathon in San Francisco
Cultuursnuivers kunnen hun hart (en neus) ophalen tijdens een overstap op San Francisco International Airport. Op dit vliegveld kan je door meer dan twintig galerijen ronddwalen. De tentoonstellingen worden regelmatig vernieuwd en richten zich zowel op kunst, als historie en wetenschap.
Ook kan je in de historie van de luchtvaart duiken, bij de vaste tentoonstelling van het Louis A. Turpen Aviation Museum.
Gigantische indoor biergarten in München
Een koud biertje na een tergend lange vlucht. Daar kan je bijna geen nee tegen zeggen. Wat nog beter klinkt? Een koud biertje in Europa’s grootste indoor biergarten, oftewel de Airbräu Beer Garden. En daarvoor moet je in München Airport aanwezig zijn. Deze gezellige biertuin bevindt zich tussen twee terminals en wordt gekenmerkt door een grote kastanjeboom en een glazen daken. En naast liters bier, serveert de biergarten regelmatig live entertainment.
Vertrouw jij jezelf in combinatie met een bierparadijs en een te halen vlucht niet? Geen paniek, want het vliegveld van München is relatief klein. Als we de connaisseurs van het vliegveld moeten geloven, duurt een enkeltje van de biergarten naar je gate gemiddeld twintig minuten. En dat weten we echt alleen van horen zeggen. Jawel.
Boeken verslinden in Amsterdam
Op onze eigen vertrouwde luchthaven Schiphol kan de tijd voorbij vliegen. Zo kan je je hier op een van de honderden boeken storten, terwijl je wegzakt in een van de banken. Op het vliegveld vind je namelijk een bibliotheek met vijfhonderd boeken (zowel papieren als digitale versies), beschikbaar in 40 verschillende talen. Van klassiekers tot nieuwe publicaties: elke boekenverslinder kan hier zijn slag slaan. Raak je op een gegeven moment lettermoe? Stap dan over naar de touchscreens met fotoverhalen. En mocht je dat geblader ook beu zijn? Dan kan je je vermaken met Muziekweb, de allergrootste digitale muziekcollectie van Nederland.
airport library Schiphol
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.