Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit is ons mooiste (of juist niet) quarantaine-uitzicht

26-03-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
Nienke uitzicht quarantaine5
In deze quarantaine-tijden kunnen we niet op reis. Dat staat vast. Maar dat niet alleen; behalve het wekelijkse tripje naar de supermarkt, kunnen we eigenlijk nérgens heen. Terwijl je thuis werkt, juffrouw/meester speelt voor je kinderen, aan het Sims'en bent of een dekenfort bouwt, kijk jij waarschijnlijk vaak - net als wij - verlangend uit het raam. En voor wie dat uitzicht nu al verveelt, hebben wij de oplossing. 
Wij roepen iedereen op om hun uitzicht vanaf hun quarantaineplek te delen! Zo creëren we een virtuele tour door de straten, tuinen en balkons van Nederland. En om het goede voorbeeld te geven, doet Team 3 op Reis alvast een voorzetje. Dit is ons uitzicht vanaf onze thuiswerkplek. 
Meedoen? Mail een verticale én horizontale foto van je uitzicht (minimaal 1MB per foto) naar 3opreis@bnnvara.nl.
Amsterdam, Noord-Holland
Mapke uitzicht quarantaine1
"De normaal altijd drukke Marnixstraat, met sjezende taxi’s, trams en bussen, maakt nu nog voornamelijk plaats voor fietsers en wandelaars. Ik heb al een keer een jaar in quarantaine gezeten toen ik moest revalideren na een ongeluk, dus ik was dit al een beetje gewend. Alleen doet mijn hoofd het nu wel en dat is chill. En nu doet de rest van de wereld mee."
Antwerpen, België
Evi uitzicht quarantaine5
Evi: "Met mij en mijn gezin gaat het goed. De Belgen zitten al sinds 9 maart in lockdown, álle winkels zijn dicht behalve de supermarkten, en dat lukt ons allemaal aardig. Ik volg het nieuws over Nederland op de voet en hoop dat jullie allemaal gezond en wel zijn."
Utrecht, Utrecht
Rosa uitzicht quarantaine1
"Mijn studentenkamer is acht vierkante meter en gevuld met een bed, twee kasten en 32 planten. De enige plekken waar ik nu fulltime kan werken, is op mijn bed of op de grond met mijn rug tegen mijn bed aan. Een bureau past er in ieder geval niet in. Dat werken gaat - shocker - niet zo soepel.  Ook is het erg lastig om je te concentreren met zoveel mensen in huis. Zeker als de helft weinig te doen heeft. Er gaan in dit huis behoorlijk wat flessen wijn doorheen, terwijl ik op mijn bed zit te tikken. Maar gelukkig kan ik aan het einde van de dag een welverdiend glaasje meedoen."
Stiens, Friesland
Niels uitzicht quarantaine1
Niels heeft een gekke laatste stagemaand, zo zonder collega's (waaronder producer Nicky), kantoor of een afscheid. Dat halen we hopelijk later in Niels! Voor nu houdt poes Nicky hem wel gezelschap. 
Amsterdam, Noord-Holland
Jip uitzicht quarantaine
"Dode boom, lelijk gebouw, maar wél met blauwe lucht."
Utrecht, Utrecht
Savenna uitzicht quarantaine3
Savenna uitzicht quarantaine1
"Er zijn mooiere uitzichten te bedenken, maar gelukkig doet die ene kersenbloesemtak goed zijn best voor me." 
Amsterdam, Noord-Holland
Nienke uitzicht quarantaine1
Nienke uitzicht quarantaine7
Nienke quarantaine
Nienke: "Voorlopig verveel ik me nog helemaal niet; ik heb bijvoorbeeld een volkstuintje en ik heb me aangemeld als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Ik spreek mijn vrienden en familie eigenlijk meer dan normaal, omdat ik anders op reis zou zijn. Ook begin ik eindelijk mijn buren te leren kennen, van gezicht dan. Ik heb het niet het mooiste uitzicht, maar begin mijn betonnen blokken langzaam te waarderen. Op de derde foto zie je de vlag van het OLVG Ziekenhuis, bijzonder wat daar zich allemaal afspeelt. Ik denk veel aan de mensen die ik voor 3 op Reis hebben geïnterviewd. Normaal gesproken zijn onze levens vaak compleet verschillend, nu lijken ze plots op elkaar."
Amersfoort, Utrecht
Maayke uitzicht quarantaine1
"En dan zit je dus de hele dag door staar-wedstrijden met je kat te houden… Gelukkig win ik altijd. Ze is bij de eerste de beste eekhoorn afgeleid."
Amsterdam, Noord-Holland
Leslie quarantaine uitzicht
Eindredacteur Leslie heeft kleine kinderen thuis en maakt daarom soms een uitstapje naar de speeltuin. Daar ontmoet ze haar beste vriend - maar mét anderhalve meter afstand. 
Amsterdam, Noord-Holland
Linnemoor quarantaine goed
"Voordeel van quarantaine is dat ik elke dag ineens getrakteerd wordt op een heerlijke cappuccino van m’n lover. Die we dan samen opdrinken in de zon."
Den Haag, Zuid-Holland
Marijn quarantaine uitzicht
"Ik zit heus niet de hele dag naar buiten te hangen met mijn sloffen aan, hoor..."
Haarlem, Noord-Holland
Hanneke uitzicht quarantaine
"In mijn geliefde wijkje het Ramplaankwartier in Haarlem is dit mijn favoriete uitzicht. Achter de tuintjes beginnen de bossen die overlopen in de duinen en daarachter de zee!"
Amsterdam, Noord-Holland
Maurice uitzicht quarantaine3
Maurice uitzicht quarantaine1
Maurice: "Ik ben elke avond heel bewust een zonsondergang aan het meepakken."
Leiden, Zuid-Holland
Anouk uitzicht quarantaine1
"De normaal gesproken altijd drukke straat aan de voorkant van mijn huis, is al dagen uitgestorven. Een groot verschil dus. Maar op deze foto, aan de achterkant, lijkt het coronavirus nog geen vat te hebben."
Amsterdam, Noord-Holland
Mark uitzicht quarantaine1
"Business as usual. Tijdens een montage zit ik altijd al de helft van de tijd in mijn eentje naar een scherm te staren... Dat hou ik nog wel twee weken uit. Daarna gaat het denk ik wel kriebelen, want voor de afwisseling op reis als regisseur kan ik niet."
Boskoop, Zuid-Holland
Foto Lisa uitzicht quarantaine
"'s Middags valt de zon op de flat tegenover en komen alle overburen naar buiten. Als ik ga roken op het balkon, zwaaien ze allemaal naar me. Heel gezellig."
Utrecht, Utrecht
Ashley quarantaine uitzicht
"Elke morgen een kopje koffie in de zon met een fantastisch uitzicht op de bouwmarkt."
Amsterdam, Noord-Holland
Jennifer uitzicht quarantaine
Jennifer zit eerste rang om mensen hun boodschappen te zien uitladen. 
Cadzand, Zeeland
Daan uitzicht quarantaine3
"Ik ben van het (zelfs in quarantaine-tijden soms nog) drukke Amsterdam naar het rustige Zeeland gevlucht."
Rotterdam, Zuid-Holland
Nicky uitzicht quarantaine4
Nicky uitzicht quarantaine7
"Er is één iemand in ieder geval heel erg blij dat ik thuis werk en dat is mijn konijn."
Den Haag, Zuid-Holland
Birgit uitzicht quarantaine
"Ik ben pas net begonnen bij 3 op Reis en heb dus de meeste collega's alleen nog maar virtueel ontmoet. P.S. Hebben jullie ook zo'n lamp boven de keukentafel waaraan je je hoofd stoot als je opstaat? Ik wel."
Amsterdam, Noord-Holland
Chris Quarantaine
Chris kijkt uit op de daken van Amsterdam, waar onze hoofdstad nóg stiller lijkt. 
Leudal, Limburg
Beatrijs quarantaine uitzicht8
Beatrijs quarantaine uitzicht2
Beatrijs quarantaine uitzicht6
Beatrijs quarantaine uitzicht5
"Ik heb het geluk om mezelf op te sluiten in het boshuis van mijn ouders." En ik denk dat ik weet wie de winnaar is van dit rijtje...
Meedoen? Mail een verticale én horizontale foto van je uitzicht (ongeveer 1MB per foto) naar 3opreis@bnnvara.nl.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.