Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Colorado Park & Moab

Als je tijdens je roadtrip vanuit Denver richting Utah crost over de i70. MOET je een pitstop maken in Glenwood Springs aan de Colorado River. Want daar kun je opladen in ’s werelds grootste heet water mineraalbad . Terug op de i70 in de buurt van Grand Junction. Mag je de afslag Rim Rock Drive niet missen. Dit is een van de mooiste 37 km van de VS. Die dwars door het Colorado National Monument Park gaat. Ga je net als Chris richting Moab in Utah? Neem dan de highway 128. Dit gebied herken je uit veel western films. Niet de snelste route. Maar iedere extra kilometer gegarandeerd waard!
Met vijf nationale natuurparken is Utah een paradijs voor natuur- en avontuurliefhebbers! Moab is DE perfecte uitvalbasis in de staat. Het is de mountainbike en offroad hoofdstad van de wereld. Je kan er raften en suppen op de Colorado River. Slapen onder een heldere sterrenhemel. Dinosaurussporen spotten tijdens de Hell’s Revenge route. Én het ligt tussen drie van de vijf natuurparken. Kan niet beter dus.
Wil je nu ook zo graag naar Utah? Wij hebben onze roadtrip gepland met Visit Utah en Travel Home .
Eten
De restaurants in Glenwood Springs staan bekend om de gezellige sfeer en hun charme. In de buurt van het Glenwood Springs Station vind je de fijnste restaurants. Voor een tafeltje aan het water moet je naar River’s Restaurant. Ga daar voor de forelschotel. Riviera Restaurant is bij de locals geliefd om de chille sfeer. Voor typisch Amerikaans is The Pullman een echte aanrader. The Italian Underground is klein maar heel fijn. Als je niet weet waar je moet lunchen zijn de sandwiches van Chomp’s Delicatessen en Johnny McGuire’s altijd goed. Meer zin in een hotdog of taco? Slope & Hatch hebben de lekkerste!
Moab is niet wat je noemt groot. Dus bijna alle koffietentjes en restaurants zitten aan Main Street. Gelukkig is er keuze zat. Desert Bistro is een vette aanrader met seizoensgebonden gerechten. Jeffrey’s Steakhouse heeft goede steaks. Zoek voor de beste Mexicaanse lunch Moab’s enige plaatselijke foodtruck Quesadilla Mobilla op. Ja echt. Fans van typisch Amerikaans kunnen terecht in Moab Diner: een klassiek restaurant inclusief een halve eeuw oude ice-cream bar. Bij Eklecticafe kun je lekker lunchen in de tuin. Je koffiebehoefte kun je kwijt bij Love Muffin Cafe of Moab Coffee Roasters. En Moab Brewery is een van de beste brouwerijen van de staat. Voordat je het dorp verlaat moet je daar de beer cheese soup hebben geproefd!
Vervoer
Vanaf Amsterdam gaan er geen vluchten naar Moab of Glenwood Springs. Wel naar Salt Lake City. Vanaf € 870,- heb je een retourtje. Je kunt ook naar Chicago of Denver vliegen. En vanaf daar richting Utah reizen. Hiervoor is een Amerikaanse camper huren de ultieme manier! Volg de highway i70 vanaf Denver. En je komt vanzelf op de mooie plekken van Colorado en Utah die Chris checkte. Een andere optie is de beroemde trein California Zephyr. Deze gaat van Chicago naar San Francisco en stopt o.a. in Denver, Glenwood Springs en Grand Junction.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
colorado-park-moab.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.