Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nog geen Valentijnscadeau? Sleep je partner mee naar deze romantische stad

08-02-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
shutterstock_1070418539
ParijsVenetiëRome. Romantische steden? Jazeker. Maar win je hier tijdens Valentijnsdag de originaliteitsprijs mee? Daar kunnen we in koor ‘nee’ op zingen. Net zo romantisch en een stuk minder ondergelopen, is de Spaanse stad Segovia. Een sprookjesachtige stad waar je zonder tegenzin kunt verdwalen.
Segovia. Het lijkt wel een decor voor een sprookje. Een sprookje met eeuwenoude architectuur, waar je kunt slenteren door steegjes en over pleintjes. Lang voordat Madrid de hoofdstad van Spanje werd, was Segovia een van de belangrijkste steden van het land. Toch is de stad voor velen onbekend terrein, waardoor ’t zijn charme heeft weten te bewaren. Al met al maakt dat Segovia een uitstekende locatie voor een romantisch tripje. Vooral op de oude binnenstad ga je smoorverliefd worden…

alcazar
Romeins perfectionisme
Het dominante beeld van deze stad wordt gevormd door een Romeins aquaduct dat dwars door de stad loopt. Het bouwwerk stamt uit de eerste eeuw en behoort tot de best bewaarde exemplaren van zijn eigen soort. Dat de Romeinen perfectionistisch DNA hadden, blijkt wel. Het aquaduct bestaat namelijk uit zo’n 25.000 loeizware granieten blokken die zónder cement op hun plaats worden gehouden. Dat dit aquaduct een UNESCO-label heeft verkregen, dat is wel verdiend.
shutterstock_657196498
Disney kasteel
Huh, is dat niet …? Inderdaad. Het Alcázar kasteel lijkt verdomd veel op het kasteel van Walt Disney. Logisch ook, want Walt Disney heeft zich voor het enige echte Disney kasteel laten inspireren door het Alcázar van Segovia. Dit kluitje van Rapunzel torens bevindt zich op de top van een berg, waar ’t ooit diende als militair fort. Tegenwoordig kun je Segovia's Disney kasteel van binnen bewonderen. Vooral doen. Ook heb je vanaf deze berg een waanzinnig uitzicht op de oude binnenstad.Koning onder de kathedralen
Het gezellige hoofdplein van de stad is Plaza Mayor. Het plein is beladen met terrasjes en restaurantjes. Of je nou een hapje wilt eten, een borrel wilt doen of mensen wilt kijken: dit plein is een prima uitrustplek. Ook heb je uitzicht op de dominant aanwezige gotische kathedraal van Segovia. De kerk staat door zijn imposante uiterlijk bekend als ‘koning onder de kathedralen’. Sinds 1985 staat deze kathedraal overigens op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
alcazar
shutterstock_519970429
En dan: eten
Zo. Genoeg romantisch gedoe. Na een dagje cultuur snuiven, ben je toe aan energie. En daarvoor komt het lokale gerecht van Segovia van pas, genaamd  cochinillo (geroosterd speenvarken). Het vet aan de buitenkant is crispy en het vlees in de binnenkant is mals en sappig. Waar je in Segovia moet aankloppen voor dit heerlijke gerecht? Restaurant José María of Méson de Cándido, waar je een uitzicht op het aquaduct cadeau krijgt.
 
Hoe je de stad bereikt?
Segovia is het beste te bereiken vanuit Madrid. Hier bevindt zich namelijk het dichtstbijzijnde vliegveld. Vanuit Madrid kun je Segovia per hogesnelheidstrein bereiken. Deze treinrit duurt een half uur.
shutterstock_112510628
Valentijnswéék ervan maken? Gelijk heb je. Plak dit Spaanse kustoord er dan aan vast.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.