Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Vaticaanstad

Ben je in Rome? Sla dan het kleinste landje ter wereld niet over: Vaticaanstad. Klein maar wel super indrukwekkend. Het land staat in het teken van de katholieke kerk. Check dus zeker de beroemde en enorme Sint-Pieter kerk. Wel heel toeristisch maar toch iets wat je niet wil overslaan. Met wat geluk zie je ook een glimp van de paus.
De rest van Rome heeft ook heel veel fantastische plekken. Natuurlijk ga je langs bij het Pantheon, Piazza Navona en de Trivi Fonteinen. En ontdek meer! Heel leuk: de minder bekende wijk Testaccio. Veel minder toeristen. En de sfeer is top. Proef de delicatessen bij Volpetti. En ga langs bij Il Checchino. Een restaurantje in de schervenheuvel van Testaccio. Check ook het piramidegraf van de rijke Italiaanse edelman. Wacht. Een piramide midden in Rome? Ja echt. Om deze grote Piramide Caius Cestius kun je letterlijk niet heen. Een andere plek om graven te bezoeken is Campo Cestio. Misschien niet zo gezellig. Maar dit kerkhof is wel echt prachtig.
Vanuit Rome ga je door richting San Marino. Kijk je ogen uit. Terwijl je rondrijdt door het binnenland van Italië. Ontdek de streek Umbrië. Niet voor niets het groene hart van Italië. Een leuke stopplek? Terni! De stad waar Valentijnsdag ontstond. Ook heel vet daar in de buurt zijn de Marmore watervallen.
Eten
Italië is het land van de pizza en de pasta. Maar ook van olijven, worst en kaas. Echt superleuk is de delicatessenzaak Volpetti. Deze enthousiaste verkoper laat je dingen proeven. Die je nog nooit hebt geproefd. Zo lekker! Felice e Testaccio is ook een top traiteur. Neem er vooral ook een heerlijke Italiaanse kop koffie. Geweldig!
En dan heb je ook nog de markten. Word je sowieso blij van. De overdekte markthal Mercato di di Testaccio is top. En Piazza di Testaccio wil je ook bezoeken. Maar ga niet met honger. Want dan wordt kiezen al helemaal onmogelijk.
Kom je voorbij een groene heuvel in Testaccio? Loop er dan niet voorbij. Deze heuvel ontstond doordat mensen hier hun oude terracotta achterlieten. In deze heuvel van scherven zit nu het restaurantje Il Checchino. Daar maken ze hun bekende ossenstaart. Ruim een halve dag gesmoord in tomatensaus. Met selderij, pijnboompitten, rozijnen en bittere chocolade. Een geweldige verrassing.
Vervoer
Vanaf Nederland kun je natuurlijk prima naar Italië rijden. In een dag of twee ben je in de Italiaans hoofdstad. Maar je kunt ook vliegen. Dan sta je binnen ongeveer 2 uurtjes al op Italiaanse bodem. En de prijzen voor retourtickets zijn vaak zelfs onder de 100 euro. In Rome zelf kun je de meeste afstanden lopen. Maar ook zijn er twee metrolijnen. Lekker overzichtelijk. Sla Vaticaanstad zeker niet over op tijdens je bezoek aan Italië. Gewoon uitstappen bij Ottaviano. En je bent er. Chill!
Na Rome vertrek je richting het noordoosten: San Marino. Deze route is maar 450 kilometer lang. Dus je zou het in één dag kunnen rijden. Veel leuker is het natuurlijk om de tijd te nemen. Stop onderweg en ontdek geweldige stukjes Italië. Zoals het groene hart van Italië: Umbrië. De stad Terni en andere kleine dorpen en stadjes onderweg.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans
vaticaanstad.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.