Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Vanaf 30 april reis je zonder overstap met de trein naar Londen

04-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
trein londen eurostar 3

© TungCheung / Shutterstock.com

Met de trein naar Londen? Vanaf 30 april wordt dat je nog gemakkelijker gemaakt. Dan ben je vanuit Nederland namelijk drie kwartier sneller in de Engelse hoofdstad.
Regelrechte trein
Waar je nu nog moet overstappen in Brussel, kan je vanaf 30 april rechtstreeks naar de Engelse hoofdstad reizen. Een treinrit tussen Amsterdam Centraal en Londen St Pancras duurt dan vier uur en tien minuten: drie kwartier korter. Liever vanaf Rotterdam reizen? Dat kan ook; daar gaat de rechtstreekse treinverbinding op 18 mei in. Voor een rit tussen Rotterdam en Londen kan je 3,5 uur rekenen.
trein londen eurostar 2

© cowardlion / Shutterstock.com

Vooralsnog kan je vanaf 30 april dagelijks uit twee treinen kiezen die zonder overstap naar Londen reizen. Maar goed nieuws: er wordt gewerkt aan een derde en vierde per dag.
Dilemma
Een vliegticket naar Londen mag dan vaak goedkoper en van kortere duur zijn, maar vergeet niet dat je vaak een uur tot half uur van tevoren aanwezig moet zijn op het vliegveld. Tel daar het vliegveldproces na een vlucht bij op. En wat dacht je van de reistijd van het vliegveld naar het centrum van de stad? Precies, de totale reisduur verschilt dus niet heel veel.  
trein londen eurostar

Londen’s St. Pancras station

© CapturePB / Shutterstock.com

Met de rechtstreekse treinen hoopt de NS dat reizigers het vliegtuig vaker links laten liggen. Het verschil in CO2-uitstoot is in ieder geval enorm. Wanneer je naar Londen reist per trein stoot je tachtig procent minder uit dan per vliegtuig. Ja, dat is nogal een verschil.
Controlelocaties
Totdat het zover is, vinden de controles van een treinreis naar Londen plaats bij de overstapplaats Brussel. Maar vanaf 30 april vinden die controles plaats op Amsterdam Centraal; vanaf 18 mei op Rotterdam Centraal.
Nog meer om blij van te worden: treinreizen door Duitsland is sinds januari goedkoper.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.