Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Goed nieuws: treinreizen door Duitsland is vanaf dit jaar goedkoper

7 jan 2020
  •  
leestijd 2 minuten
duitsland trein

© travelview / Shutterstock.com

Een weekend naar Berlijn? Of even eropuit in Frankfurt? Dan heb je vanaf nu een extra reden om het vliegtuig links te laten liggen. Sinds januari ben je namelijk goedkoper uit voor een treinreis door Duitsland. 
Dag vliegtuig, hallo trein
Mocht je het voornemen hebben om dit jaar groener te reizen? Dan maakt de Deutsche Bahn het je gegarandeerd makkelijker dit streven waar te maken. De Duitse spoorwegmaatschappij wil reizigers namelijk stimuleren om vaker met de trein te reizen. Een van de klimaatmaatregelen van ons buurland is de verlaging van treintickets voor reizen langer dan vijftig kilometer. Vanaf dit jaar ben je in Duitsland dus goedkoper uit om een weekend met de trein te toeren. Worden we blij van. Jij natuurlijk ook.
Zwaardere portemonnee
De prijs van Duitse treinkaartjes is voor het eerst in zeventien jaar verlaagd. Het belastingtarief was voorheen 19 procent; tegenwoordig is dat slechts 7 procent. Je bent daardoor ruim 10 procent goedkoper uit. Het mooie is dat niet alleen treintickets, maar ook tickets voor speciale diensten zijn verlaagd. Zo is het ook goedkoper om je fiets mee te nemen in de trein. En dat is ideaal, want een stad per fiets ontdekken raden we je van harte aan.
deutsche bahn trein duitsland

© S-F / Shutterstock.com

Dubbel win
Maar het blijft niet bij dit goede nieuws. Als reactie op de ticketverlaging heeft de NS de ticketprijzen voor treinreizen naar Duitsland ook verlaagd. Voor een NS International-traject ben je nu vijf tot zes procent goedkoper uit. Dat betekent dat je met de ICE van Amsterdam naar Frankfurt nu €37,90 betaalt in plaats van €40 euro. Ook voor een treinrit naar Berlijn hoef je minder diep in de buidel te tasten. 

Wij zeggen: een win-winsituatie.
Word je van een groter avontuur veel warmer? Wat dacht je dan bijvoorbeeld van een wereldreis per trein?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA