3 op Reis

Thailand: deze vergeten plekken zijn de moeite waard

19-05-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
824 keer bekeken
  •  
lampang
Thailand betekent tropische eilanden, overheerlijk eten en een levendige hoofdstad. Het land van de glimlach heeft dan ook een sterke aantrekkingskracht op reizigers. Velen komen uit op dezelfde populaire bestemmingen, maar Thailand biedt zoveel meer dan dat...
Al jarenlang neemt Thailand een hoge plek in op de lijst van populairste reisbestemmingen ter wereld. In 2018 riep Forbes de hoofdstad Bangkok zelfs uit tot meest bezochte stad ter wereld, voor de derde keer op een rij. Thailand krijgt miljoenen reizigers over de vloer, maar dat geldt slechts voor een handvol plekken. Het land gaat daarom een plan starten om het toerisme op minder bezochte plekken een boost te geven. Een uitstekend plan, als je het ons vraagt.
khao sok national park thailand
Welke plekken onderdeel zijn van dit plan, staat nog niet vast. Maar de volgende Thaise bestemmingen maken wat ons betreft zeker kans.
Lampang
Lampang ligt in de schaduw van het populaire backpackersoord Chiang Mai, in het noordelijke deel van Thailand. Lampang is de enige stad in Thailand waar je nog met paard en wagen ritten kan maken. Hoogtepunt van de stad is (letterlijk) de Wat Chalermprakiat Tempel, gelegen bovenop de Pu Yak-berg. Na een 800-meter steile klim op ijzeren trappen kom je terecht op deze indrukwekkende plek waar je een panorama-uitzicht over de groene landschappen van Lampang hebt.
lampang
Khao Sok National Park
Dit nationale park ligt verscholen in de staart van het land. Je komt hier terecht in een gigantisch regenwoud dat miljoenen jaren oud is. Het Khao Sok National Park is een van de oudste tropische regenwouden ter wereld. Het wildlife-palet in Khao Sok is zeer uitgebreid. Denk aan apen, beren, olifanten en tapirs. Maak hier vooral een boottocht over het gigantische stuwmeer Racha Praba. Hier vind je kalksteenrotsen, watervallen en bijzondere planten en grotten. Ook is een boottocht over het kristalheldere Cheow Lan Lake de moeite waard.
khao sok national park thailand 2
Isaan
Voor vele reizigers is de noordoostelijke regio van het land een blinde vlek op de kaart van Thailand. Hier ligt het vergeten platteland dat vaak wordt overgeslagen. Isaan is zo'n deel van het vergeten platteland: een stukje Thailand waar de tradities nog in ere worden gehouden. De regio wordt vooral gekenmerkt door spectaculaire natuur met bergen, nationale parken en indrukwekkende tempels. Bezoek bijvoorbeeld het tempelcomplex van Muang Tam en duik het Phanom Rung Historical Park in. Een andere aanrader is het Pha Taem National Park, een van de meest vergeten parken van het land. Hier heb je geweldige uitzichten over de Mekong-rivier.
pha team national park thailand
Koh Yao Noi
Thailand barst van de eilanden. Wuivende palmbomen, gouden stranden en knalblauw water bieden ze bijna allemaal. Maar bij dat pakket hoort ook een ongewilde bonus, namelijk: massa’s reizigers waarmee je het eiland moet delen. Bij Koh Yao Noi en de omliggende eilanden zit die bonus er (vooralsnog) niet bij inbegrepen. Bezoek hier bijvoorbeeld de Phang Nga-baai. Tussen de kalkstenen rotsen in de baai is hier door erosie een indrukwekkend stelsel van tunnels, kloven en grotten ontstaan.
koh yao noi thailand_thumb
Reis naar Thailand gepland? Dan kan het geen kwaad om deze reisetiquette voor Zuidoost-Azië te lezen.

Meer over:

azië, thailand, vergeten
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.