Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Khao Sok National Park

Diep verscholen in de staart van Thailand ligt Khao Sok National Park. Dit is een gigantisch regenwoud met een indrukwekkende leeftijd van maar liefst 160 miljoen jaar. Daarmee is dit het oudste tropische regenwoud ter wereld. Te midden van deze ongerepte jungle ligt het kristalheldere Cheow Lan Lake: een kunstmatig aangelegd meer. Ondanks de enorme hoeveelheid aan flora en fauna, is Khao Sok dé plek om helemaal tot rust te komen na je bezoek aan het lawaaierige Bangkok. 
Wat Khao Sok zo uniek maakt, zijn voornamelijk de bijzondere planten en dieren die hier leven. Denk aan zeldzame bamboesoorten, dwerghertjes of de mega unieke Rafflesia bloem. Deze enorme rode bloem kan een doorsnede hebben van bijna één meter! Het is aan te raden om een tour te boeken met een gids, zodat deze je dit soort hiddem gems kan laten zien. Je kunt op eigen houtje door 't national park hiken, maar dan mis je waarschijnlijk wel de eigenaardige natuurverschijnselen die Khao Sok juist zo uniek maken. Een gids kan je bijvoorbeeld wijzen op sporen van een Maleise beer of een groot tarantula-nest. En daar loop je natuurlijk liever niet zelf tegenaan... 
Je gaat sowieso aapjes, slangen en vleermuizen tegenkomen. Om je kansen te vergroten om wild life te spotten, kun je bijvoorbeeld naar de Khang Cow Cave gaan. Niet voor angsthazen! Deze grot is namelijk het thuis van slangen en spinnen, maar vooral van veel vleermuizen. Ben je niet zo van de kleine kriebelige beesten? Ga dan naar Elephant Hill, een luxe oord voor mensen die graag een ethisch verantwoorde olifantenervaring willen. Veel toeristen die Thailand bezoeken kijken er namelijk erg naar uit om een ritje te maken op een olifant. Alleen we raden dit absoluut af, omdat deze olifanten vaak vanaf jongs af aan mishandeld worden om getemd te worden. Zoek dus altijd eerst uit of de organisatie oké is! 
Een tip: kleed je altijd goed aan tegen de bloedzuigers!
Eten
Bij de ingang van Khao Sok National Park is een dorpje. Hier vind je een aantal restaurantjes en cafés. Daarnaast hebben veel resorts in het park hun eigen restaurants. Een aanrader  als je gaat hiken, is dus om genoeg eten en drinken mee te nemen vanuit je hotel. 
Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je rechtstreeks naar Thailand. De goedkoopste optie is om naar Bangkok te vliegen en hier je reis te beginnen. Vervolgens boek je een binnenlandse vlucht naar Surat Thani. Een andere is optie om de trein vanaf Bangkok te nemen. Deze reis duurt ongeveer twaalf uur. Eenmaal in Surat Thani aangekomen, reis je vanaf hier met een busje naar Khao Sok National Park. In het park zelf gaat het meeste te voet. Neem dus vooral goede wandelschoenen mee! 
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m oktober
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Baht
Taal: Thais
Met dank aan Visit Thailand en Amazing Thailand. 
Khao Sok National Park

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.