Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Isaan

De noordoostelijke Thaise regio Isaan beslaat een derde van het land, maar is voor vele reizigers een blinde vlek op de kaart van Thailand. Toch is dit deel de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je namelijk een stukje Thailand waar tradities in ere worden gehouden. De Isaan Thai zijn ontzettend trots op hun regio, spreken hun eigen taal en hebben typische eigen tempels. Ook staan ze bekend om hun pittige keuken!
De regio staat vooral bekend om haar spectaculaire natuur met bergen, nationale parken en indrukwekkende tempels. Bezoek vooral Chiang Khan, in het uiterste noorden van de provincie, waar het barst van de hippe bed & breakfasts en winkels. Deze plek is dan ook populair onder reizigers. Bovendien is dit een vrij koel gebied, omdat het ’s zomers vaak kan afkoelen tot zo’n 10 °C . Ook is een fietstocht door het Thaise platteland de moeite waard, waarbij je je een weg baant door rubberplantages en rijstvelden. Duik vooral Pha Taem National Park in, een van de minst bezochte nationale parken in Thailand. Lees: rust... Geweldige uitzichten over de Mekong rivier. Ook vind je hier prehistorische steenschilderingen die teruggaan naar 1000 BC. Verder zijn het Phanom Rung Historical Park en het tempelcomplex van Muang Tam de moeite waard om een bezoek aan te brengen.
Eten
De keuken van Isaan wordt gekenmerkt door chilipepers, limoen, pinda’s, gedroogde garnalen, vers fruit en groenten, kleefrijst, koriander, munt en andere kruiden. Typische gerechten zijn gai tod (gefrituurde kip), gai yang (gegrilde kip) en som tam (pittige papaya salade).
Vervoer
De bezienswaardigheden in de regio liggen vrij ver van elkaar. Het is daarom aan te raden om het gebied per scooter te bewondere. Je struikelt bijna over de motorverhuurders, dus aan vervoer geen gebrek. Een auto huren is natuurlijk ook een prima optie.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m maart
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Baht
Taal: Thais
Met dank aan Visit Thailand en Amazing Thailand. 
isaan temple

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.