Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Route: ontdek Guatemala en Belize in twee weken!

29-09-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
3721 keer bekeken
  •  
guatemala.jpg
Machtige vulkanen, koloniale steden en mysterieuze Mayasteden. De natuurlijke schoonheid van Guatemala moet je geproefd hebben! De bestemmingen in onderstaande route serveren je alle Guatemalaanse ingrediënten, waarbij je laidback eindigt in het tropische Belize.
Route : Antigua – Lago de Atitlán – Quetzaltenango – Todos Santos – Tikal – Caye Caulker 
Reisduur : 2 weken
tikal.jpg
Antigua
Deze pittoreske stad is één groot openluchtmuseum. Antigua is beladen met koloniale gebouwen, pastelgekleurde huizen en groene parken. De stad weet zijn traditionele sfeer goed te behouden. Fastfoodketens moeten zich zelfs gedwongen verbergen achter de traditionele muren van de stad, omdat Antigua een plek op de UNESCO-lijst heeft bemachtigd. Vanaf het viewpoint Cerro de la Cruz heb je een tof uitzicht op de stad. En ga vooral ook naar de grote overdekte markt, waar je tussen de kraampjes kunt snuffelen.
Lago de Atitlán
Lake Atitlán is met zijn 340 meter het allerdiepste meer van Midden-Amerika en wordt beschouwd als een van de mooiste op onze aardbol. Dit helderblauwe meer wordt omringd door twaalf vulkanen, waar kleine dorpjes tussen zijn gepropt. San Pedro is daar de meest bruisende van. Vele backpackers nemen dit dorpje als uitvalsbasis om de San Pedro vulkaan te beklimmen. Vanuit deze 3000 meter hoge vulkaan heb je een waanzinnig mooi uitzicht op het gigantische meer, vooral bij zonsopgang! Spoiler alert: dat ziet er zó uit…

antigua-omgeving-lago-de-atitla-n.jpg
Quetzaltenango
Quetzaltenango oftewel Xela is de tweede grootste stad van Guatemala. Dit is een gezellige studentenstad, gelegen tussen meerdere vulkanen die je kunt beklimmen. De stad is rustiger qua reizigers dan Antigua. Van plan om Spaans te leren? Dan is Quetzaltenango de perfecte plek. Een tripje naar de markt is ook de moeite waard. Deze immens grote markt vind je net buiten het centrum van de stad. Bovendien is een uitstapje naar een koffieplantage ook een aanrader!
Todos Santos
In Todos Santos lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Waarom precies? De bevolking is extreem trouw aan hun eigen tradities en dat uit zich in de klederdrachten. Alle mannen dragen dezelfde outfits; alle vrouwen ook. Ben je een hike liefhebber? Zet Sierra de los Cuchumatanes dan op verlanglijst. Dit gebergte nabij Todos Santos leent zich namelijk uitstekend voor hiketochten. Hier vind je dan ook een aantal wandelroutes.

guatemala route
Tikal
Diep in de vochtige jungle van Guatemala ligt de Mayastad Tikal. De stad is oud en verweerd, maar staat tegelijkertijd nog steeds trots overeind. De eeuwenoude mysterieuze tempels van Tikal zijn dé must see van Guatemala. Het zicht van het hoofdplein zal het langst op je netvlies blijven hangen. En meerdere uitzichtpunten van het tempelcomplex zullen je ‘wow’s en ‘ah’s opmaken. Tip: bezoek deze Maya-highlight vooral vroeg in de ochtend of laat op de middag.
Caye Caulker
Overdonderd door alle schoonheid van Guatemala, staat je daarna een heerlijk tropisch eiland in Belize te wachten. Namelijk: het paradijselijke Caye Caulker. Op dit eiland leeft men onder het motto ‘go slow’. Het paradijs is bepakt met wuivende palmbomen en wordt omgeven door een helderblauwe Caribische zee. En voor duik- en snorkel addicts is dit eiland een tweede thuis. Dit is dan ook de uitvalsbasis voor de opmerkelijke Great Blue Hole, een onderwatergrot van 125 meter diep.
caye-caulker-the-great-blue-hole.jpg
Samengevat, ziet deze route er zó uit:
 • Van Antigua naar Lago de Atitlán:
  30 km en 30 minuten
 • Van Lago de Atitlán naar Quetzaltenango:
  100 km, 2 uur en 45 minuten
 • Van Quetzaltenango naar Todos Santos:
  135 km en 3 uur en 40 minuten
 • Van Todos Santos naar Tikal:
  525 km en 12 uur
 • Van Tikal naar Caye Caulker:
  260 km en 5 uur (inclusief ferrytocht)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.