Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Oud & Nieuw in Europa vieren: van IJsland tot Portugal

26-11-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
699 keer bekeken
  •  
thumb oud en nieuw
“Wat doe jij eigenlijk met Nieuwjaar?” De welbekende vraag. Vaak kost ’t al eeuwen om te beslissen met wie je het nieuwe jaar in wil knallen. Laat staan dat je weet wáár! Daarom hier een gezonde dosis inspiratie, bestaande uit vijf originele Europese bestemmingen voor Oud & Nieuw.1. 
Kitzbühel, Oostenrijk
In dit Oostenrijkse skigebied combineer je wintersport met de jaarwisseling. In het Tiroolse skiwalhalla kijk je je ogen uit bij een waanzinnige vuurwerkshow. Ook vindt hier een skishow plaats, waarbij skiërs en snowboarders hun skills laten zien met vuurfakkels. Deze show behoort tot de mooiste van Tirol! Daarna duik je een après-ski bar in om tot vroeg in de ochtend je stappenteller op peil te houden ;)
new year random
  2.  Reykjavik, IJsland
Verwacht in de meest noordelijke hoofdstad van de wereld geen officiële vuurwerkshows. In Reykjavik zorgen de lokale inwoners namelijk zelf voor het geknal. Rond half 9 steken de bewoners enorme vreugdevuren aan, genaamd brenna . Een brenna is een groot gecontroleerd vuur, waar families zich omheen verzamelen om het nieuwe jaar in te duiken. Ook slaat men stapels vuurwerk in. De opbrengsten hiervan gaan naar ICE-SAR, de nationale reddingsbrigade (die uit vrijwilligers bestaat). En daarna? Daarna hop je een club of bar in. En misschien pak je tussendoor zelfs het Noorderlicht mee. 3.  Rügen, Duitsland
Oud & Nieuw vieren op een eiland. Kan geen kwaad, toch? In de Baltische Zee ligt het Duitse eiland Rügen, een populaire kustplek voor openlucht evenementen. Hier ga je geen bounty stranden vinden, maar het blijft een magische locatie om het nieuwe jaar in te luiden. Op nieuwjaarsdag wordt Rügen namelijk omgedoopt tot low key feesteiland, met eten, drinken en muziek. Elk dorpje gaat het nieuwe jaar op unieke wijze in: bij de haven, aan het strand of in een vuurtoren. Maar de tofste plek is toch wel het Strandstoelfeest (Strandkorb Silvester), waarbij je neerploft op een strandstoel en uitkijkt naar een vuurwerkshow boven zee.

4.  Madeira, Portugal
Hoe groter de vuurwerkshow, hoe beter. En daarom wil je Nieuwjaar op Madeira vieren. Deze Portugese stad heeft een van de grootste vuurwerkshows ter wereld. Deze shows zijn vanaf verschillende plekken in de stad te bewonderen. Vanaf een eeuwenoud amfitheater, het centrum, de kade, de zee, de heuvels of vanaf het eiland Porto Santo. Oh en kijk niet raar op wanneer iedereen om 12 uur spontaan rozijnen naar binnen begint te werken. Op Madeira is het namelijk een traditie om tijdens de jaarwisseling 12 rozijnen achter elkaar te eten en bij elke rozijn een wens te doen! Bonus: na de jaarwisseling gaat de gezelligheid nog een aantal dagen door.

reykjavik_newyear
funchal_newyear
5.  Weymouth, Engeland
Tijdens Nieuwjaar in het havenstadje Weymouth kun je je nette kleren thuislaten. In deze Engelse plaats blend je beter in met een knalroze konijnenpak. In Weymouth is Oud & Nieuw namelijk één groot verkleedfeest. Iedereen verzamelt zich hier langs het water bij The Front Live event, waar je bij de meeste barretjes en restaurants live-muziek vindt. Zie ’t als een pre-carnavalsfeest ;)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.