Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een positieve verrassing! Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika. Madeira heeft een gezellige hoofdstad, ruige kusten en prachtige natuur. Op een steenworp afstand ligt het eiland Porto Santo, waar je prachtige witte zandstranden vindt. Dit is de perfecte plek voor een dag op het strand hangen.
Madeira wordt ook wel het bloemeneiland genoemd, aangezien het eiland helemaal volstaat met bloemen. In april is er zelfs een bloemenfestival. Het eiland heeft vaak een wat suf imago. Niet gek, aangezien er al jaren veel 55+ toeristen naartoe gaan om te wandelen. Wel onredelijk, want ook voor 55- reizigers is er genoeg te beleven op dit eiland.
Je kan namelijk uitstekende surfen op Madeira. Een kleine tip: neem je eigen gear mee. Surfshops kennen ze nog niet echt op het eiland. De hoofdstad Funchal is een plek waar je je zeker niet hoeft te vervelen. Je struikelt over de betaalbare designhotels en clubs. Neem ook de tijd om de honderden watervallen en de natuurlijke baden buiten Funchal de bewonderen. Ook de pittoreske plaats Monte is zeker een plek die je gezien moet hebben! Wat je zeker niet mag missen: het uitzicht van de Cabo Girao klif. 
Hoewel het op Madeira veel regent is het er toch het hele jaar door aangenaam. Het wordt hier namelijk nooit kouder dan zestien graden. Er zijn verschillende plekken op het eiland waar je kilometers kunt wandelen in een fantastische omgeving. Begin 16e eeuw begonnen de Portugezen namelijk met het aanleggen van levada’s waarlangs vele wandelpaden lopen. Wil je het prachtige eiland zien, maar heb je geen zin om zo ver te lopen? Dan kan je ook een oldtimer huren om geheel in stijl over het hele eiland te toeren. 
Eten
Over het hele eiland zijn vele restaurantjes te vinden. Hoe verder van Funchal, hoe minder je betaalt. Leuke plekken zijn Quinta da Casa Branca, Doco do Cavacas en Casal da Penha. Vooral de eerste is een absolute aanrader! Drink bij het eten sowieso een glas Madeira wijn.
Het opkomende nachtleven is vooral te vinden in de stad Funchal. Club Molhe in een oud fort is zeker een aanrader. Een andere bekende club is Club Vespas. Leuke kroegen zijn: Café do Theatro, Gloria Latina en de Prince Albert Pub. Natuurlijk moet je dan ook de lokale drank ‘poncha’ proberen.
Vervoer
Vanaf Amsterdam kan je via Lissabon vliegen. Je kan ook voor een directe vluchten kiezen, maar dan betaal je wel iets meer. Overal op het eiland rijden bussen. Een auto huren kan al vanaf ongeveer €35,00 per dag. De meeste autoverhuurbedrijven zijn gevestigd in Funchal.
Taxi’s kan je niet gewoon aanhouden, je moet dus altijd naar één van de taxistandplaatsen. Een ritje met de taxi door de hoofdstad kost ongeveer €10,00.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Portugees
madeira.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.